Deze vegetarische wortel en geitenkaas quiche zit bomvol smaak door het karameliseren van de wortel en heerlijk kruidige salie.
Deze wortel en geitenkaas quiche combineert ook extra goed met rucola en rauwe ham, maar zonder nog steeds een smaakvolle hartige taart.
Gebruik bij voorkeur zachte geitenkaas zodat je deze makkelijk los kunt roeren voor de vulling. Maar je kunt eventueel ook een iets hardere geitenkaas soort in stukjes door de vulling verdelen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-10-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-10-2025
Begin met het maken van het quiche deeg, je kunt ook een rol kant-en-klaar deeg gebruiken.
Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de wortel ongeveer 10 minuten lang. Schep regelmatig om zodat de wortel niet zal aanbranden.
Voeg 4 eetlepels honing toe en bak nog 5 minuten langer, zodat de wortel licht gaat karameliseren. Breng op smaak met peper en zout.
Vet ondertussen een quichevorm in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit.
Verplaats het deeg naar de quichevorm en prik gaatjes in de bodem.
Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met blindbakbonen. Bak de quiche bodem 5 tot 10 minuten in de oven, tot de bodem bijna gaar is.
Klop ondertussen de eieren los samen met 100 gram geitenkaas en 200 ml room. Snijd de salie fijn en voeg deze toe samen met peper en zout.

Verwijder de blindbakbonen en het bakpapier en verdeel de wortel over de bodem.
Schenk het roommengsel over de wortel en verdeel de resterende 75 gram geitenkaas over de bovenkant.
Bak de wortel en geitenkaas quiche gaar en goudbruin in ongeveer 45 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van o.a. de wortelplakken.
Serveer voor een vegetarische versie enkel met rucola, of voeg voor een niet-vegetarische quiche een aantal plakken rauwe ham toe. Eet smakelijk!
Welk deeg voor een quiche?
De bodem voor een quiche wordt doorgaans gemaakt van een brosse zanddeegbodem, dit quichedeeg (of hartige taartdeeg) maak je gemakkelijk zelf. Je kunt dit ook kant-en-klaar kopen, of gebruik bladerdeeg.
Mijn wortel wordt niet gaar, wat nu?
Zorg ervoor dat de wortel al beetgaar is tijdens het bakken in de pan, in de quiche zal de wortel namelijk niet genoeg garen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.25 | rol | quiche deeg | melk | 235.75 | 15.47 g | 0.17 g | 17.65 g | 6.38 g | 4.66 g | 0.69 g | 281.17 mg | 1.27 mg | 35.07 mg | 14.37 mg | 82.80 mg | 90.85 mg | 0.17 mg | 0.80 mg | - | 7.88 µg | - | - | 117.30 mg | 0.23 mg | 0.17 mg | 0.11 mg | 0.35 µg | 40.25 µg | 1.44 mg | 4.02 µg | - |
| 2 | wortelen | 21.60 | 3.76 g | 3.52 g | - | - | 0.64 g | 2.32 g | 24.00 mg | 0.24 mg | 24.00 mg | 4.80 mg | 144.00 mg | 32.00 mg | - | 0.08 mg | - | - | 1.60 mg | - | 0.88 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.04 mg | - | 12.00 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | scheut | olijfolie | 22.08 | 0.01 g | - | 2.50 g | 0.36 g | - | - | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 1 | eetlepel | honing | 77.00 | 18.88 g | 18.78 g | - | - | 0.10 g | - | 1.75 mg | 0.33 mg | 1.25 mg | 0.50 mg | 12.50 mg | 5.00 mg | 0.02 mg | 0.15 mg | - | - | 0.80 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
| 0.75 | eieren | ei | 64.80 | 0.50 g | 0.09 g | 4.50 g | 1.13 g | 5.63 g | - | 54.00 mg | 0.81 mg | 22.50 mg | 4.50 mg | 58.50 mg | 81.00 mg | 0.04 mg | 0.59 mg | 15.75 µg | 13.82 µg | - | 0.81 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.14 mg | 0.07 mg | 1.04 µg | 27.00 µg | 0.50 mg | 0.11 µg | - | |
| 50 | ml | room | melk | 168.50 | 1.40 g | 1.40 g | 18.00 g | 10.00 g | 1.00 g | - | 17.50 mg | - | 37.50 mg | 5.00 mg | 47.50 mg | 30.00 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | - | - | 0.50 mg | 0.45 mg | 0.18 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.10 µg | 1.50 µg | - | - | - |
| 43.75 | gram | zachte geitenkaas | melk | 89.69 | 0.48 g | 0.48 g | 7.57 g | 4.86 g | 5.25 g | - | 157.50 mg | 0.18 mg | 56.88 mg | 5.69 mg | 59.06 mg | 91.88 mg | - | 0.26 mg | - | - | - | 0.18 mg | 0.10 mg | 0.02 mg | 0.15 mg | 0.13 mg | 0.11 µg | 6.13 µg | - | - | - |
| 0.5 | takje | verse salie | 2.15 | 0.34 g | - | 0.08 g | 0.02 g | 0.15 g | 0.34 g | 0.55 mg | 0.09 mg | 8.25 mg | 2.15 mg | 21.35 mg | 1.65 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 0.05 µg | 1.62 mg | - | 295.00 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 9.70 µg | 0.37 mg | 85.73 µg | - | |
| 0.25 | handvol | rucola | 1.63 | 0.13 g | 0.10 g | 0.03 g | - | 0.16 g | 0.19 g | 1.25 mg | 0.14 mg | 5.00 mg | 1.25 mg | 27.50 mg | 4.38 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | 1.88 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 4.38 µg | - | - | - | |
| 1 | plak | rauwe ham | 50.25 | 0.25 g | 0.25 g | 3.13 g | 1.10 g | 5.38 g | - | 450.00 mg | 0.58 mg | 3.75 mg | 7.50 mg | 67.50 mg | 45.00 mg | 0.03 mg | 0.55 mg | - | - | - | 0.05 mg | - | 0.15 mg | 0.05 mg | 0.09 mg | 0.13 µg | 0.50 µg | - | - | - | |
| 737.83 | 42.33 g | 24.80 g | 53.51 g | 23.87 g | 23.14 g | 3.98 g | 1326.88 mg | 3.70 mg | 198.20 mg | 47.09 mg | 531.80 mg | 383.26 mg | 0.29 mg | 2.62 mg | 16.27 µg | 21.76 µg | 7.73 mg | 1.49 mg | 413.57 mg | 0.49 mg | 0.62 mg | 0.49 mg | 1.71 µg | 101.63 µg | 2.39 mg | 92.73 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!