Een mango toetje in een glaasje is snel en makkelijk om te maken. Ideaal als dessert na een etentje, barbecue of zelfs tijdens de feestdagen.
Gebruik voor dit mango toetje in een glaasje bij voorkeur een zeer rijpe mango, dan zal deze gladder worden tijdens het pureren en deze zal ook nog eens zoeter smaken. Een onrijpe mango is namelijk licht zuur, maar dat zou je kunnen oplossen door een beetje suiker of honing toe te voegen.
Een simpel toetje die romig, zoet en fris tegelijk in. Extra lekker met krokante koekkruimels, hier kun je koekjes naar keuze voor gebruiken. De koekjes geven het dessert extra textuur, het is daarom beter de toetjes pas vlak voor het serveren in de glaasjes te doen zodat de koekjes niet te zacht zullen worden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-12-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-12-2025
Schil de mango, verwijder de pit en pureer de mango tot deze zo glad mogelijk is. Dit kun je bijvoorbeeld met een staafmixer of (kleine) blender doen.
Voeg gecondenseerde melk, vanille extract en mascarpone toe en roer glad.
Tip: roer niet te lang, dan zal de mascarpone namelijk vloeibaar worden.

Verkruimel de koekjes, dit kun je bijvoorbeeld met een foodprocessor of met een deegroller doen.
Maak laagjes in glaasjes van de koekjes, mango mengsel en blauwe bessen.
Maak de toetjes af met chocolade schaafsels, deze kun je makkelijk zelf maken door met een klein mesje over een reep chocolade te gaan. Geniet ervan!
Kan ik de mango toetjes vooraf maken?
Je kunt de mango toetjes vooraf maken, maar de koekjes zullen dan zacht worden dus het is beter om de toetjes niet te lang van tevoren te maken.
Je kunt wel alle ingrediënten klaar zetten, het opbouwen in de glaasjes is dan snel gebeurt.
Mijn mascarpone is vloeibaar, wat nu?
Mascarpone wordt vloeibaar zodra deze te lang of te hard wordt gemengd. Dit komt omdat het water zich dan zal scheiden van de kaaswrongel.
Mascarpone kan ook vloeibaar worden wanneer deze te warm zal worden, gebruik mascarpone daarom altijd direct vanuit de koelkast.
Je kunt de vloeibaar geworden mascarpone meestal nog redden door de kom in de koelkast te zetten zodat deze goed koud zal worden. Roer de mascarpone hierna heel voorzichtig om, niet kloppen want dan wordt deze opnieuw vloeibaar.
Je kunt eventueel ook een beetje koude slagroom toevoegen, dit zal de mascarpone weer opnieuw kunnen binden.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.25 | rijpe mango | 38.13 | 8.00 g | 7.63 g | 0.19 g | - | 0.69 g | 0.94 g | 3.13 mg | 0.13 mg | 7.50 mg | 6.25 mg | 118.75 mg | 7.50 mg | 0.06 mg | 0.04 mg | - | - | 22.50 mg | - | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | - | 12.50 µg | - | - | - | ||
| 100 | gram | mascarpone | melk | 408.00 | 4.20 g | 4.20 g | 42.00 g | 29.30 g | 5.00 g | - | 40.00 mg | 0.10 mg | 190.00 mg | 12.00 mg | 150.00 mg | 90.00 mg | - | 1.20 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.5 | theelepeltjes | vanille extract | 11.52 | 3.04 g | 3.04 g | - | - | - | - | 0.36 mg | - | 0.44 mg | 0.12 mg | 5.92 mg | 0.24 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 37.5 | gram | gecondenseerde melk | melk | 49.13 | 3.56 g | - | 2.81 g | 1.88 g | 2.44 g | - | 37.50 mg | 0.04 mg | 90.00 mg | - | 120.00 mg | 71.25 mg | 0.01 mg | 0.29 mg | - | - | 0.75 mg | - | 0.02 mg | 0.03 mg | 0.13 mg | 0.02 mg | 0.15 µg | - | - | - | - |
| 25 | gram | droge koekjes | ei, gluten | 105.25 | 19.50 g | 13.00 g | 1.88 g | 1.13 g | 2.13 g | 0.50 g | 75.00 mg | 0.45 mg | 7.75 mg | 5.00 mg | 37.50 mg | 37.50 mg | 0.02 mg | 0.10 mg | - | - | - | 0.03 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.50 µg | - | - | - |
| 37.5 | gram | blauwe bessen | 28.13 | 5.44 g | 5.25 g | 0.08 g | - | 0.22 g | 2.47 g | 1.50 mg | 0.94 mg | 4.50 mg | 1.88 mg | 22.50 mg | 6.00 mg | 0.03 mg | 0.08 mg | - | - | 4.50 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 3.75 µg | - | - | - | |
| 10 | gram | pure chocolade | soja | 51.30 | 4.90 g | 4.90 g | 3.30 g | 2.02 g | 0.53 g | 0.11 g | 2.00 mg | 0.32 mg | 6.50 mg | 10.00 mg | 40.00 mg | 29.00 mg | 0.01 mg | 0.20 mg | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.70 µg | - | - | - |
| 691.44 | 48.64 g | 38.01 g | 50.25 g | 34.32 g | 11.01 g | 4.02 g | 159.49 mg | 1.97 mg | 306.69 mg | 35.25 mg | 494.67 mg | 241.49 mg | 0.12 mg | 1.92 mg | - | - | 27.75 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.08 mg | 0.19 mg | 0.09 mg | 0.15 µg | 19.45 µg | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!