Halloumi wraps met gegrilde groenten en chipotle saus zijn een heerlijke lunch of avondmaaltijd. De halloumi wordt in de simpele zelfgemaakte chipotle saus gebakken tot ze krokant zijn, helemaal perfect!
Een verrassend lekkere vegetarische tortilla waarbij de chipotle saus gemaakt wordt van gedroogde chipotle pepers, maar je kunt hiervoor eventueel ook chipotle pepers uit pot gebruiken. De sinaasappel en honing geven de halloumi wraps met gegrilde groenten een extra smaakexplosie, waardoor alles perfect in balans is.
Je kunt eventueel ook kiezen om ingelegde rode ui te gebruiken, deze combineren namelijk ook super goed met de gegrilde groenten en halloumi.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2025
Plaats de gedroogde chipotle pepers in een kleine kom en schenk hier kokend water overheen tot de pepers onder water staan. Dek af met huishoudfolie en laat de pepers zacht worden in ongeveer 15 minuten tijd. (Bewaar het water!)
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de pepers en plaats deze samen met een scheut van het water in een kleine blender.
Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Rasp de schil van een sinaasappel fijn.
Voeg de knoflook, sinaasappelrasp en 6 eetlepels honing toe aan de blender en pureer tot een gladde saus. Mocht de saus te droog zijn, voeg je nog een beetje van het water waar de peper in heeft gelegen toe.
Breng de chipotle saus op smaak met zout en een theelepel zwarte peper. Snijd de halloumi in plakken en meng hier de saus doorheen, laat de halloumi marineren (buiten de koelkast) terwijl je de groenten gaat grillen.

Snijd een halve aubergine in plakjes en bestrooi deze met zout. Laat de aubergine 10 minuten staan zodat het vocht uit de aubergine zal komen, dit zorgt voor meer smaak.
Pel ondertussen de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in 6 grove stukken.
Snijd een halve courgette in plakken, niet te dik.
Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrooi de plakken courgette en de paprika met olijfolie.
Grill de groenten tot het grill patroon zichtbaar is, bestrooi deze met peper en zout en houd de gegrilde groenten ondertussen warm in een middelgrote kom afgedekt met aluminiumfolie.
Dep de aubergine droog met keukenpapier en bestrooi deze met olijfolie. Grill de aubergine ook tot het grill patroon zichtbaar is.

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak de tortilla wraps kort aan beide kanten.
Verhit de grote bakpan opnieuw en bak de halloumi samen met een deel van de marinade tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
Verdeel de gegrilde groenten over de wraps, gevolgd door de gebakken halloumi met de marinade en maak af met rode ui. Eet smakelijk!
Wat zijn chipotle pepers?
Chipotle pepers zijn gerookte en gedroogde rode jalapeño pepers. Het is een milde Mexicaanse peper met een lichtzoete en rokige smaak.
Hoe lang kun je halloumi bewaren?
Halloumi is lang houdbaar, maar zodra je deze in de marinade hebt gelegd kun je deze nog ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 112.5 | gram | halloumi | melk | 358.88 | 2.48 g | 0.56 g | 28.35 g | 19.35 g | 23.85 g | - | 1.97 mg | 1.01 mg | 1077.75 mg | 22.50 mg | 59.63 mg | 421.88 mg | 0.11 mg | 2.48 mg | - | 18.34 µg | - | - | 477.00 mg | 0.11 mg | 0.45 mg | 0.11 mg | 1.24 µg | 9.00 µg | 0.79 mg | 3.15 µg | - |
| 1 | paprika's | 39.00 | 6.75 g | 5.25 g | - | - | 1.50 g | 3.00 g | 15.00 mg | 0.60 mg | 30.00 mg | 15.00 mg | 525.00 mg | 7.50 mg | 0.05 mg | 0.38 mg | - | - | 225.00 mg | - | 0.14 mg | 0.05 mg | 0.09 mg | 0.22 mg | - | 75.00 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | courgette | 20.25 | 3.38 g | 3.38 g | - | - | 1.35 g | 0.83 g | 0.75 mg | 1.88 mg | 22.50 mg | 3.75 mg | 150.00 mg | 15.00 mg | - | 0.22 mg | - | - | 11.25 mg | - | 0.05 mg | 0.04 mg | 0.06 mg | 0.11 mg | - | 30.00 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | aubergine | 3.13 | 0.44 g | 0.19 g | 0.03 g | - | 0.15 g | 0.31 g | 0.38 mg | 0.13 mg | 1.88 mg | 2.50 mg | 31.25 mg | 6.25 mg | - | 0.06 mg | - | - | 3.75 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||
| 2 | tortilla's | gluten | 346.80 | 66.96 g | 2.16 g | 5.40 g | 1.44 g | 9.72 g | 4.32 g | 798.00 mg | 3.00 mg | 57.60 mg | 42.00 mg | 187.20 mg | 190.80 mg | 0.12 mg | 1.44 mg | - | 9.36 µg | - | - | - | 0.48 mg | 0.24 mg | 0.36 mg | - | 75.60 µg | 0.60 mg | 2.28 µg | - | |
| 0.5 | rode ui | 22.50 | 3.81 g | 3.81 g | 0.13 g | 0.06 g | 0.75 g | 1.56 g | 5.63 mg | 0.31 mg | 18.75 mg | 6.25 mg | 109.38 mg | 26.25 mg | 0.05 mg | 0.50 mg | - | - | 4.06 mg | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | ||
| 1 | knoflookteen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
| 1 | gedroogde chipotle pepers | 3.66 | 0.33 g | - | 0.16 g | 0.03 g | 0.13 g | 0.21 g | 11.00 mg | 0.15 mg | 3.00 mg | - | 20.00 mg | 3.00 mg | - | - | - | - | 0.60 mg | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||
| 0.5 | sinaasappel | 44.00 | 9.50 g | 8.30 g | 0.20 g | - | 1.00 g | 2.10 g | 1.00 mg | 0.40 mg | 40.00 mg | 10.00 mg | 170.00 mg | 25.00 mg | 0.06 mg | 0.10 mg | - | - | 50.00 mg | - | 0.01 mg | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.05 mg | - | 20.00 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | theelepel | zwarte peper | 3.09 | 0.50 g | - | 0.03 g | 0.01 g | 0.11 g | 0.20 g | 0.40 mg | 0.29 mg | 4.00 mg | - | 13.00 mg | 1.80 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| zout | - | - | - | - | - | - | - | 1200.00 mg | 0.01 mg | 0.30 mg | 8.70 mg | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| olijfolie | 4.06 | - | - | 0.46 g | 0.07 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 855.16 | 96.10 g | 23.71 g | 34.75 g | 20.95 g | 38.98 g | 12.66 g | 2034.40 mg | 7.87 mg | 1267.68 mg | 112.10 mg | 1307.60 mg | 706.57 mg | 0.41 mg | 5.25 mg | 0.11 µg | 27.70 µg | 295.64 mg | - | 477.19 mg | 0.80 mg | 0.92 mg | 0.97 mg | 1.24 µg | 216.13 µg | 1.39 mg | 5.43 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!