Een simpele champignon curry die bomvol smaak zit, heerlijk kruidig met gember, knoflook, limoen, kokosmelk en meer. Een fantastische doordeweekse vegetarische maaltijd, lekker met cashewnoten.
Een champignon curry met cashewnoten en veel smaakmakers is een heerlijke vegetarische maaltijd. De champignons behouden hun stevigheid, waardoor de curry extra textuur heeft.
De frisse limoen past perfect bij de champignons, maar mocht je hier minder van houden kun je eventueel 1 limoen gebruiken i.p.v. 2 stuks.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-10-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2025
Pel de ui en knoflooktenen en schil de gemberwortel.
Je kunt een pasta maken met een kleine blender of snijd de ui, knoflook etc. zo fijn mogelijk met een koksmes.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en laat de champignons heel.
Rasp de limoenen en pers het sap eruit. Tip: voor een iets minder zure curry gebruik je 1 i.p.v. 2 limoenen.
Kneus de zwarte peperkorrels grof.

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en rooster de cashewnoten tot deze licht beginnen te kleuren. Haal ze dan uit de pan en verhit de pan opnieuw.
Voeg een scheut zonnebloemolie toe en bak de champignons in delen tot deze mooi goudbruin zijn.
Voeg de ui, knoflook, gember en groene peper toe en bak deze enkele minuten mee, tot de ui glazig begint te worden.
Bak verse cuurryblaadjes, zwarte peper, 1 theelepel komijn, 1 theelepel koriander en 2 theelepels garam masala nog kort mee.
Voeg dan ook de tomatenblokjes en kokosmelk toe en laat de curry indikken en gaar worden in ongeveer 20 tot 30 minuten. De exacte tijd is o.a. afhankelijk van de warmtebron.
Breng op smaak met zout en serveer de champignon curry met rijst, geroosterde cashewnoten en eventueel extra curryblaadjes. Eet smakelijk!
Wat zijn curryblaadjes?
Curry leaves, ofwel kerrieblaadjes, zijn blaadjes van de Murraya koenigii plant. Dit is een zeer aromatische plant uit Zuid-Azië, ze zijn zeer populair in Indiase gerechten door hun licht bittere en kruidige citrusachtige smaak. De verse kerrieblaadjes kun je eten, de gedroogde versie gebruik je echter zoals laurierblaadjes en dien je uit je gerecht te verwijderen.
Welke champignons voor een champignon curry?
Je kunt voor het maken van een champignon curry in principe alle soorten champignons gebruiken. Naast witte champignons kun je ook kastanjechampignons of een combinatie van beide gebruiken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een mix van verschillende paddenstoelen, zoals shiitake, oesterzwammen, cantharel en nog veel meer.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 187.5 | gram | champignons | 30.00 | 0.56 g | 0.38 g | - | - | 5.06 g | 4.69 g | 15.00 mg | 2.25 mg | 15.00 mg | 20.63 mg | 796.88 mg | 234.38 mg | 1.13 mg | 0.75 mg | - | - | 9.19 mg | - | - | 0.19 mg | 0.83 mg | 0.11 mg | - | 56.25 µg | - | - | - | |
| 0.5 | uien | 22.50 | 3.81 g | 3.81 g | 0.13 g | 0.06 g | 0.75 g | 1.56 g | 5.63 mg | 0.31 mg | 18.75 mg | 6.25 mg | 109.38 mg | 26.25 mg | 0.05 mg | 0.50 mg | - | - | 4.06 mg | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | ||
| 0.75 | knoflooktenen | 7.35 | 1.47 g | 0.05 g | 0.01 g | - | 0.32 g | 0.10 g | 0.21 mg | 0.07 mg | 8.92 mg | 1.05 mg | 31.50 mg | 6.83 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.08 µg | - | 0.74 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 0.21 µg | - | - | - | ||
| 0.75 | cm | verse gember | 0.93 | 0.17 g | - | 0.02 g | - | 0.02 g | 0.02 g | 0.08 mg | 0.03 mg | 0.30 mg | 0.60 mg | 3.90 mg | 0.45 mg | - | 0.03 mg | - | - | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | groene peper | 3.50 | 0.08 g | 0.04 g | - | - | 0.02 g | 0.03 g | 0.16 mg | 0.01 mg | 0.12 mg | 0.25 mg | 3.06 mg | 0.46 mg | - | - | - | 0.01 µg | 1.41 mg | - | 0.32 mg | - | - | - | - | 0.18 µg | 0.01 mg | 0.17 µg | - | ||
| 0.25 | theelepel | gemalen komijnzaad | 3.19 | 0.26 g | - | 0.16 g | 0.02 g | 0.14 g | 0.08 g | 1.28 mg | - | 6.75 mg | - | 13.50 mg | 0.49 mg | - | - | - | - | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | theelepel | gemalen korianderzaad | 2.24 | 0.41 g | - | 0.13 g | 0.01 g | 0.09 g | 0.31 g | 0.26 mg | 0.12 mg | 5.32 mg | 2.48 mg | 9.50 mg | 2.24 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | - | 0.16 mg | - | - | - | - | - | - | 0.08 µg | 0.02 mg | 2.32 µg | - | |
| 0.5 | theelepel | garam masala | 5.21 | 1.03 g | - | 0.22 g | 0.05 g | 0.18 g | - | 1.31 mg | 0.43 mg | 9.69 mg | 5.19 mg | 23.16 mg | 5.21 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | - | 0.13 µg | 0.32 mg | - | 3.12 mg | - | - | 0.01 mg | - | 1.64 µg | 0.05 mg | 0.47 µg | - | |
| 0.25 | handvol | verse curryblaadjes | 1.01 | 0.22 g | - | 0.02 g | - | 0.11 g | 0.10 g | 0.35 mg | 0.10 mg | 12.45 mg | 1.50 mg | 12.45 mg | 0.75 mg | - | 0.01 mg | - | 0.01 µg | 3.60 mg | - | 99.00 mg | - | - | - | - | 9.15 µg | 0.02 mg | - | - | |
| 0.25 | scheut | zonnebloemolie | 33.04 | - | - | 3.74 g | 0.44 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 50 | gram | tomatenblokjes | 10.00 | 2.05 g | 1.30 g | 0.10 g | - | 0.45 g | 0.60 g | 118.00 mg | 0.20 mg | 4.50 mg | 5.50 mg | 118.50 mg | 12.00 mg | 0.05 mg | 0.10 mg | - | 0.15 µg | 7.50 mg | - | 255.00 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.04 mg | - | 7.50 µg | 0.25 mg | 3.95 µg | - | |
| 62.5 | ml | kokosmelk | 130.00 | 1.88 g | - | 13.44 g | 11.56 g | 0.94 g | - | 9.38 mg | 2.19 mg | 12.50 mg | 28.13 mg | 137.50 mg | 62.50 mg | 0.13 mg | 0.31 mg | - | - | 1.25 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | limoenen | 8.00 | 0.50 g | 0.48 g | 0.63 g | - | 0.13 g | - | 0.50 mg | 0.05 mg | 3.75 mg | - | 20.00 mg | 2.75 mg | - | - | - | - | 11.25 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||
| 0.25 | theelepel | zwarte peperkorrels | 1.55 | 0.25 g | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.10 g | 0.20 mg | 0.15 mg | 2.00 mg | - | 6.50 mg | 0.90 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| zout | - | - | - | - | - | - | - | 600.00 mg | - | 0.15 mg | 4.35 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 258.50 | 12.69 g | 6.05 g | 18.60 g | 12.15 g | 8.25 g | 7.58 g | 752.33 mg | 5.91 mg | 100.21 mg | 75.91 mg | 1285.90 mg | 355.19 mg | 1.40 mg | 1.87 mg | 0.08 µg | 0.30 µg | 39.60 mg | - | 357.44 mg | 0.27 mg | 0.88 mg | 0.27 mg | - | 81.25 µg | 0.35 mg | 6.92 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!