Pandan muffins hebben hun prachtige kleur te danken aan de pandan pasta, die ook wel bekend staat als Aziatische vanille. Een zacht cakeje zonder boter, daar pak je er graag nog eentje van.
Pandan muffins zijn heerlijk zacht van smaak door het gebruik van kokosmelk en de warme vanille-achtige smaak van pandan. Ze worden extra luchtig met olie i.p.v. boter en hier kun je het beste een neutrale olie voor gebruiken, zoals zonnebloemolie.
Deze muffins zijn een fantastisch tropische cakeje die je op elk moment van de dag kunt serveren. Bij de koffie, maar ook bij de brunch of high tea doen ze het altijd goed.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-11-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-12-2025
Plaats 10 papieren vormpjes in een muffinvorm.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg een snuf zout toe.
Meng het ei samen met kokosmelk, zonnebloemolie, pandan pasta en witte basterdsuiker in de kom van de elektrische mixer.
Voeg de bloem langzaam toe en meng tot een glad beslag. Het beslag is redelijk vloeibaar, dus dit kun je het makkelijkste in een spuitzak (zonder mondje) doen om te kunnen verdelen.
Verdeel het beslag tot ongeveer net onder de rand van de cupcake vormpjes.

Bak de muffins gaar in ongeveer 20 minuten. Je kunt met een prikker controleren of ze gaar zijn, wanneer de prikker er schoon uitkomt zijn de muffins gaar.
Laat ze iets afkoelen en haal ze dan uit de muffinvorm. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik pandan muffins bewaren?
Je kunt pandan muffins tot wel 3 dagen bewaren in een goed afgesloten bak.
Wat is pandan?
Pandan komt van de schroefpalm, een tropische plant uit o.a. Indonesië, Maleisië, Thailand etc. De lange smalle bladeren worden gebruikt om extract van te maken. Pandan heeft een subtiele zoete nootachtige smaak, heeft iets weg van kokos en wordt ook vaak ‘Aziatische vanille’ genoemd vanwege de smaak en geur.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 33.33 | gram | bloem | gluten | 121.33 | 23.27 g | 0.50 g | 0.50 g | 0.07 g | 3.80 g | 0.93 g | 0.67 mg | 0.33 mg | 6.67 mg | 6.67 mg | 60.00 mg | 33.33 mg | 0.10 mg | 0.37 mg | - | - | - | - | - | 0.04 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | - | 11.67 µg | - | - | - |
| 0.33 | theelepel | bakpoeder | 2.08 | 0.51 g | - | - | - | - | - | 0.46 mg | - | - | - | 0.12 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 16.67 | gram | witte basterdsuiker | 64.50 | 15.92 g | 15.92 g | - | - | - | - | 3.33 mg | 0.17 mg | - | - | 8.33 mg | - | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.17 | snuf | zout | - | - | - | - | - | - | - | 66.67 mg | - | 0.02 mg | 0.48 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.17 | theelepel | pandan pasta | - | 0.05 g | 0.01 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 16.67 | ml | zonnebloemolie | 135.09 | - | - | 15.30 g | 1.78 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 33.33 | ml | kokosmelk | 69.33 | 1.00 g | - | 7.17 g | 6.17 g | 0.50 g | - | 5.00 mg | 1.17 mg | 6.67 mg | 15.00 mg | 73.33 mg | 33.33 mg | 0.07 mg | 0.17 mg | - | - | 0.67 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.17 | ei | ei | 14.40 | 0.11 g | 0.02 g | 1.00 g | 0.25 g | 1.25 g | - | 12.00 mg | 0.18 mg | 5.00 mg | 1.00 mg | 13.00 mg | 18.00 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | 3.50 µg | 3.07 µg | - | 0.18 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.23 µg | 6.00 µg | 0.11 mg | 0.02 µg | - | |
| 406.73 | 40.85 g | 16.45 g | 23.97 g | 8.26 g | 5.55 g | 0.94 g | 88.13 mg | 1.85 mg | 18.35 mg | 23.15 mg | 154.79 mg | 84.67 mg | 0.18 mg | 0.68 mg | 3.50 µg | 3.07 µg | 0.67 mg | 0.18 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | 0.06 mg | 0.11 mg | 0.23 µg | 17.67 µg | 0.11 mg | 0.02 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!