Thema: vegetarische recepten

572 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Limoncello tiramisu

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een fris toetje dat snel klaar is, nóg lekkerder zelfs dan de klassieke tiramisu. Deze limoncello tiramisu is perfect voor de citroen liefhebber, mét lemon curd, mm!


Wortelpuree

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een simpele wortelpuree met tijm en gember is een heerlijk bijgerecht dat snel gemaakt is. Kruidig en vol van smaak, met weinig ingrediënten. Ook ideaal als groentehapje voor je baby.


Crostini met truffelkaas en grapefruit

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Probeer eens een ander soort crostini met een verrassende combinatie van kaas en fruit. Deze crostini met truffelkaas en grapefruit is knapperig en fris.


Patatas bravas

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.


Kruidige geroosterde bloemkool

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Deze kruidige geroosterde bloemkool is een heerlijk bijgerecht dat snel gemaakt is. Met de kruiden kun je volop variëren naar je eigen favoriete smaak.


Groene thee parfait

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een parfait is een Frans dessert en is eigenlijk niet meer dan 'stilstaand bevroren ijs'. Oftewel bevriezen zonder te roeren. Groene thee parfait, zó romig!


Wortel chutney

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een zelfgemaakte wortel chutney, zoet-zuur met verschillende kruiden. Fris van smaak en toch hartig, heerlijk als extraatje op een broodje.


Noedelsoep met groenten

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze noedelsoep met groenten is een heerlijke snelle lunch. Een vullende soep die ook nog een vegetarisch is. Klaar in minder dan een half uur.


Pizzadeeg maken (basisrecept)

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Zelf pizza deeg maken is heel erg makkelijk om zelf te maken, je hebt er maar een aantal ingrediënten voor nodig. Je zet in een handomdraai een verse pizza van eigengemaakt deeg op tafel!


Gado gado

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.


Ravioli met pompoen en amaretti

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze ravioli met pompoen en amaretti is een klassieker in Italië. En je leest het goed, met koekjes in de vulling. Apart he? Geserveerd met beurre noisette.


Bruschetta met pompoen en erwtjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze bruschetta met pompoen en erwtjes is een herfstige variant van de bekende bruschetta met tomaat. Pompoen, erwtjes en kaas; een overheerlijke combinatie.


Geroosterde pompoen met rode ui en truffel

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen

Deze geroosterde pompoen met rode ui en truffel is een heerlijk bijgerecht voor bij tagliatelle of andere pasta. Serveer met (verse) truffel en balsamico.


Perzikvlaai

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Limburgse perzikvlaai is een klassieker, geliefd door velen. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk fruitig en fris.


Aardappel-truffelsoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze aardappel-truffelsoep is een luxe huisgemaakte romige soep. Heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen of etentje.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gado gado ? Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Gado gado

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1/2e bloemkool
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 400 gram taugé
  • 2 bosuien
  • 1 groot stuk tofu of tempeh
  • 2 gekookte eieren
  • klein handjevol selderij blaadjes
  • cassave of kroepoek
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: blaadjes sla

Ingrediënten satésaus

  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1/2e citroen
  • 300 gram pindakaas
  • flinke scheut ketjap
  • water of kokos water

Bereiding

(33)
1
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 
2
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 
3
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 
4
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.