Brownies met walnoten en dadels

(4)

Deze brownies met walnoten en dadels zijn heerlijk smeuïg en vol van smaak. Dadels zijn van nature vrij zoet en met een beetje honing zijn deze brownies perfect!

45 minuten 6 personen Toetjes
Brownies met walnoten en dadels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 260 gram dadels
  • 175 ml kokend water
  • 140 gram amandelmeel
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 100 gram pure chocolade
  • flinke handvol walnoten
  • optioneel: poedersuiker
Brownies met walnoten en dadels ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ovenschaal (ongeveer 20 cm x 15 cm)
  • oven
  • siliconen kwast
  • middelgrote kom
  • houten lepel
  • snijplank & koksmes

Bereiden


45 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brownies-met-walnoten-en-dadels


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de zijkanten van de ovenschaal in met boter en bekleed met bakpapier. Het bakpapier kun je het beste laten uitsteken aan beide kanten zodat je de brownie er na het bakken uit kunt tillen.

Verwijder de pitten van de dadels en snijd de dadels grof. Plaats de dadels samen met de honing en de boter in stukjes in een middelgrote kom. 

Breng 175 ml water aan de kook en schenk het hete water over de dadels. Roer met een houten lepel tot een glad mengsel. 

Voeg de eieren één voor één toe samen met het vanille extract en meng wederom glad.

Voeg het amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder en een snuf zout toe. Hak de walnoten en de pure chocolade grof en roer dit door het beslag.

Brownies met walnoten en dadels
Brownies met walnoten en dadels

De brownies met walnoten en dadels bakken – 30 minuten

Verdeel het beslag over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Bak de brownie ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Bak een brownie nooit te lang, dan zal het meer een cake worden. Doordat ze nog zacht zijn, zijn ze juist extra smeuïg. Laat ze nog ongeveer een half uur afkoelen voor je ze verdeeld in vierkantjes. 

Bestrooi eventueel met poedersuiker en geniet ervan!

Brownies met walnoten en dadels: veelgestelde vragen

Kan ik de walnoten vervangen?

Je kunt de walnoten eventueel vervangen door amandelen of pecannoten.

Waarom gebruiken we geen pitloze dadels?

De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in.

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Nasi Kuning

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.