Brownies met walnoten en dadels
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Brownies met walnoten en dadels vegetarisch

Deze brownies met walnoten en dadels zijn heerlijk smeuïg en vol van smaak. Dadels zijn van nature vrij zoet en met een beetje honing zijn deze brownies perfect!

45 minuten
6 personen
Brownies met walnoten en dadels ingrediënten

Recept brownies met walnoten en dadels

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-01-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de zijkanten van de ovenschaal in met boter en bekleed met bakpapier. Het bakpapier kun je het beste laten uitsteken aan beide kanten zodat je de brownie er na het bakken uit kunt tillen.

Verwijder de pitten van de dadels en snijd de dadels grof. Plaats de dadels samen met de honing en de boter in stukjes in een middelgrote kom. 

Breng 175 ml water aan de kook en schenk het hete water over de dadels. Roer met een houten lepel tot een glad mengsel. 

Voeg de eieren één voor één toe samen met het vanille extract en meng wederom glad.

Voeg het amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder en een snuf zout toe. Hak de walnoten en de pure chocolade grof en roer dit door het beslag.

Brownies met walnoten en dadels
Brownies met walnoten en dadels

De brownies met walnoten en dadels bakken – 30 minuten

Verdeel het beslag over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Bak de brownie ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Bak een brownie nooit te lang, dan zal het meer een cake worden. Doordat ze nog zacht zijn, zijn ze juist extra smeuïg. Laat ze nog ongeveer een half uur afkoelen voor je ze verdeeld in vierkantjes. 

Bestrooi eventueel met poedersuiker en geniet ervan!

Tips!

Kan ik de walnoten vervangen?

Je kunt de walnoten eventueel vervangen door amandelen of pecannoten.

Waarom gebruiken we geen pitloze dadels?

De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
568.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.81 g
32.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.84 g
15.45 g
Eiwitten
12.22 g
Vezels
8.6 g
Natrium
116.03 mg
Mineralen
Ijzer
4.54 mg
Calcium
106.62 mg
Magnesium
88.44 mg
Kalium
88.44 mg
Fosfor
188.85 mg
Koper
0.54 mg
Zink
1.24 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
7.1 mg
Vitamine D
0.56 mg
Vitamine A
0.21 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0.46 µg
Foliumzuur
27.13 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Brownies met walnoten en dadels"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.