Deze brownies met walnoten en dadels zijn heerlijk smeuïg en vol van smaak. Dadels zijn van nature vrij zoet en met een beetje honing zijn deze brownies perfect!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-01-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de zijkanten van de ovenschaal in met boter en bekleed met bakpapier. Het bakpapier kun je het beste laten uitsteken aan beide kanten zodat je de brownie er na het bakken uit kunt tillen.
Verwijder de pitten van de dadels en snijd de dadels grof. Plaats de dadels samen met de honing en de boter in stukjes in een middelgrote kom.
Breng 175 ml water aan de kook en schenk het hete water over de dadels. Roer met een houten lepel tot een glad mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe samen met het vanille extract en meng wederom glad.
Voeg het amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder en een snuf zout toe. Hak de walnoten en de pure chocolade grof en roer dit door het beslag.
Verdeel het beslag over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Bak de brownie ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
Bak een brownie nooit te lang, dan zal het meer een cake worden. Doordat ze nog zacht zijn, zijn ze juist extra smeuïg. Laat ze nog ongeveer een half uur afkoelen voor je ze verdeeld in vierkantjes.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en geniet ervan!
Kan ik de walnoten vervangen?
Je kunt de walnoten eventueel vervangen door amandelen of pecannoten.
Waarom gebruiken we geen pitloze dadels?
De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.