Deze brownies met walnoten en dadels zijn heerlijk smeuïg en vol van smaak. Dadels zijn van nature vrij zoet en met een beetje honing zijn deze brownies perfect! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brownies-met-walnoten-en-dadels
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de zijkanten van de ovenschaal in met boter en bekleed met bakpapier. Het bakpapier kun je het beste laten uitsteken aan beide kanten zodat je de brownie er na het bakken uit kunt tillen.
Verwijder de pitten van de dadels en snijd de dadels grof. Plaats de dadels samen met de honing en de boter in stukjes in een middelgrote kom.
Breng 175 ml water aan de kook en schenk het hete water over de dadels. Roer met een houten lepel tot een glad mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe samen met het vanille extract en meng wederom glad.
Voeg het amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder en een snuf zout toe. Hak de walnoten en de pure chocolade grof en roer dit door het beslag.
Verdeel het beslag over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Bak de brownie ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
Bak een brownie nooit te lang, dan zal het meer een cake worden. Doordat ze nog zacht zijn, zijn ze juist extra smeuïg. Laat ze nog ongeveer een half uur afkoelen voor je ze verdeeld in vierkantjes.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en geniet ervan!
Kan ik de walnoten vervangen?
Je kunt de walnoten eventueel vervangen door amandelen of pecannoten.
Waarom gebruiken we geen pitloze dadels?
De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.