Gebakken aardappelen zijn altijd lekker, heerlijk ouderwets in echte boter. Maak er eens een feestelijk bijgerecht van met deze aardappelsterren speciaal voor kerst.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelsterren
Snijd plakken van de aardappelen, zorg ervoor dat ze niet te dik maar vooral niet te dun zijn en dat ze allemaal even dik zijn.
Gebruik een uitsteker in de vorm van een ster om sterren uit de aardappelplakken te steken. Als je geen uitsteker hebt, kun je eventueel zelf sterren uitsnijden met een klein mesje.
Verhit een scheutje olie in een grote bakpan op middellaag vuur en leg de sterren erin. Draai ze na enkele minuten op laag vuur om en bak nog enkele minuten langer op middellaag vuur.
Schenk er een scheut groentebouillon bij en zodra dit verdampt is zullen de aardappels gaar zijn. Voeg dan een klont boter toe en bak de sterren mooi goudbruin aan beide kanten.
Wees voorzichtig met omdraaien zodat ze niet breken. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke aardappelen zijn het beste om te bakken?
Gebakken aardappelen kun je het beste maken met vastkokende aardappelen, deze blijven namelijk vrij stevig als ze gaar zijn.
Waar zijn gebakken aardappelen lekker bij?
Je kunt gebakken aardappelen overal bij serveren, deze aardappelsterren zijn extra mooi en leuk voor de feestdagen. Serveer bijvoorbeeld bij een rollade of kalkoen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.