Een frisse mimosa cocktail is een ideale brunch cocktail, tijdens een bruiloft of andere luxe gelegenheid. Begin de dag met een luxe drankje, eens iets anders dan een glas jus d'orange.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-12-2021, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg een theelepeltje sinaasappellikeur (Cointreau) toe aan champagne flûte. Voor een mildere cocktail kun je dit eventueel ook weglaten.
Vul het glas voor de helft met champagne en vul het glas verder met sinaasappelsap. Als je eerst sinaasappelsap en dan champagne doet, zul je een vieze rand in het glas krijgen.
Roer de cocktail eventueel een keer door met een lange lepel en garneer met een stukje sinaasappel. Geniet ervan!
Wanneer serveer je een mimosa cocktail?
Een mimosa cocktail wordt meestal geserveerd tijdens een luxe(re) brunch.
Welke champagne voor een mimosa?
Voor een mimosa kun je verschillende soorten bubbels gebruik, zolang ze maar niet zoet zijn. Denk hierbij aan champagne, cava of prosecco (brut).
Welk sinaasappelsap voor een mimosa?
Je kunt versgeperst sinaasappelsap gebruiken of sinaasappelsap uit een pak of fles. Gebruik in het laatste geval een goede jus d'orange i.p.v. een pak met zoet sap.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.