Glühwein
😍 38Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Glühwein veganistisch

Glühwein is een heerlijk drankje dat je op koude en winterse dagen kunt drinken. Deze kruidige warme rode wijn maak je heel simpel zelf met dit recept!

15 minuten
4 personen
Glühwein ingrediënten

Recept glühwein

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 29-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

De glühwein maken – 15 minuten

Verwarm de rode wijn in een klein pannetje. Zet het pannetje op het kleinste pitje en laagste vuur.

Voeg 2 eetlepels suiker toe en roer goed door.

Halveer de sinaasappel en snijd de ene helft in dunnere plakken.

Prik in de andere helft 6 kruidnagels in het vruchtvlees en voeg deze met de platte kant naar beneden toe aan het pannetje.

Voeg nu ook de sinaasappelplakjes, 2 steranijs en 2 kaneelstokjes toe.

Voeg een klein scheutje cognac en een klein scheutje rum toe.

Roer alles goed door en laat rustig warm worden.

Zelf glühwein maken
Zelf glühwein maken

De alcohol zal uit de glühwein verdampen, laat het drankje dus heel rustig opwarmen. Zorg ervoor dat de glühwein niet gaat koken!

Zet het vuur uit zodra je ziet dat er kleine bubbels beginnen te ontstaan.

Plaats de deksel op het pannetje en laat ongeveer 10 minuten lang de smaken in de wijn trekken.

Serveer de glühwein door de wijn met behulp van bijvoorbeeld een soeplepel uit het pannetje te halen.

Garneer eventueel met een aantal dunne sinaasappelplakjes, takjes rozemarijn en een kaneelstokje. Geniet ervan!

Tips!

Wat voor soort wijn kan ik het beste gebruiken?

Dit ligt helemaal aan je eigen voorkeuren. Zo is een Bordeaux wijn veel sterker dan bijvoorbeeld een Merlot. Je kunt ook kiezen voor een zoete wijnsoort, voeg dan eventueel wat minder suiker toe.

Kan ik glühwein eerder maken?

Dat kan zeker, bewaar de glühwein zonder de kruiden, anders gaat dit overheersen. Plaats de wijn in de koelkast in het pannetje met een deksel erop. Verwarm in het pannetje of per mok (geen glas!) in een magnetron.

Wat zijn andere benamingen voor deze wijn?

Glühwein is ook wel bekend als gluhwijn, gekruide wijn, warme wijn of bisschopswijn. Het komt van oorsprong uit Duitsland en heeft in de loop van de jaren een aantal vernederlandste namen gekregen.

Wat vind je van dit recept?

39 waarderingen
😍
38
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
287.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.29 g
19.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.45 g
0.05 g
Eiwitten
1.15 g
Vezels
1.57 g
Natrium
12.2 mg
Mineralen
Ijzer
3.16 mg
Calcium
72.75 mg
Magnesium
31.05 mg
Kalium
31.05 mg
Fosfor
41.4 mg
Koper
0.29 mg
Zink
0.58 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
29.15 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
10 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Glühwein"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.