Glühwein is een heerlijk drankje dat je op koude en winterse dagen kunt drinken. Deze kruidige warme rode wijn maak je heel simpel zelf met dit recept!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-09-2024
Verwarm de rode wijn in een klein pannetje. Zet het pannetje op het kleinste pitje en laagste vuur.
Voeg 2 eetlepels suiker toe en roer goed door.
Halveer de sinaasappel en snijd de ene helft in dunnere plakken.
Prik in de andere helft 6 kruidnagels in het vruchtvlees en voeg deze met de platte kant naar beneden toe aan het pannetje.
Voeg nu ook de sinaasappelplakjes, 2 steranijs en 2 kaneelstokjes toe.
Voeg een klein scheutje cognac en een klein scheutje rum toe.
Roer alles goed door en laat rustig warm worden.
De alcohol zal uit de glühwein verdampen, laat het drankje dus heel rustig opwarmen. Zorg ervoor dat de glühwein niet gaat koken!
Zet het vuur uit zodra je ziet dat er kleine bubbels beginnen te ontstaan.
Plaats de deksel op het pannetje en laat ongeveer 10 minuten lang de smaken in de wijn trekken.
Serveer de glühwein door de wijn met behulp van bijvoorbeeld een soeplepel uit het pannetje te halen.
Garneer eventueel met een aantal dunne sinaasappelplakjes, takjes rozemarijn en een kaneelstokje. Geniet ervan!
Wat voor soort wijn kan ik het beste gebruiken?
Dit ligt helemaal aan je eigen voorkeuren. Zo is een Bordeaux wijn veel sterker dan bijvoorbeeld een Merlot. Je kunt ook kiezen voor een zoete wijnsoort, voeg dan eventueel wat minder suiker toe.
Kan ik glühwein eerder maken?
Dat kan zeker, bewaar de glühwein zonder de kruiden, anders gaat dit overheersen. Plaats de wijn in de koelkast in het pannetje met een deksel erop. Verwarm in het pannetje of per mok (geen glas!) in een magnetron.
Wat zijn andere benamingen voor deze wijn?
Glühwein is ook wel bekend als gluhwijn, gekruide wijn, warme wijn of bisschopswijn. Het komt van oorsprong uit Duitsland en heeft in de loop van de jaren een aantal vernederlandste namen gekregen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.