Ontzettend lekkere en knapperige hazelnotenkoekjes met een volle hazelnootsmaak en een vleugje amaretto. Makkelijk om te maken en je kunt ze lang bewaren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-12-2021, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vermaal 150 gram hazelnoten tot deze vrij fijn zijn, voor meer smaak kun je het beste hazelnoten met velletje gebruiken maar zonder kan ook.
Meng suiker en boter tot een glad mengsel. Voeg de bloem en fijngemalen hazelnoten toe en meng tot een glad deeg. Voeg een snuf zout en 2 eetlepels amaretto toe en kneed tot een mooi deeg.
Je kunt het deeg nu direct gebruiken of eerst even laten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol kleine bolletjes van het deeg, maak ze niet te groot maar ook niet te klein. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk deze een beetje platter.
Druk eventueel een hele hazelnoot in het midden.
Bak de hazelnootjeskoekjes mooi goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de koekjes. Geniet ervan!
Welke hazelnoten kan ik het beste gebruiken?
Hazelnoten met velletje geven de meeste smaak, maar je kunt eventueel ook zonder velletje gebruiken. Je kunt eventueel ook hazelnootmeel gebruiken.
Hoe lang kan ik de hazelnotenkoekjes bewaren?
Je kunt de koekjes erg lang bewaren in een goed afgesloten bak.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.