Hazelnotenkoekjes
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hazelnotenkoekjes vegetarisch

Ontzettend lekkere en knapperige hazelnotenkoekjes met een volle hazelnootsmaak en een vleugje amaretto. Makkelijk om te maken en je kunt ze lang bewaren.

45 minuten
10 personen
Hazelnotenkoekjes ingrediënten
Recept hazelnotenkoekjes

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-12-2021, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vermaal 150 gram hazelnoten tot deze vrij fijn zijn, voor meer smaak kun je het beste hazelnoten met velletje gebruiken maar zonder kan ook. 

Meng suiker en boter tot een glad mengsel. Voeg de bloem en fijngemalen hazelnoten toe en meng tot een glad deeg. Voeg een snuf zout en 2 eetlepels amaretto toe en kneed tot een mooi deeg.

Je kunt het deeg nu direct gebruiken of eerst even laten rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hazelnotenkoekjes
Hazelnotenkoekjes

Hazelnotenkoekjes afmaken – 30 minuten

Rol kleine bolletjes van het deeg, maak ze niet te groot maar ook niet te klein. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk deze een beetje platter. 

Druk eventueel een hele hazelnoot in het midden.

Bak de hazelnootjeskoekjes mooi goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de koekjes. Geniet ervan!

Tips!

Welke hazelnoten kan ik het beste gebruiken?

Hazelnoten met velletje geven de meeste smaak, maar je kunt eventueel ook zonder velletje gebruiken. Je kunt eventueel ook hazelnootmeel gebruiken.

Hoe lang kan ik de hazelnotenkoekjes bewaren?

Je kunt de koekjes erg lang bewaren in een goed afgesloten bak.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
409.7 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.16 g
17.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.38 g
11.49 g
Eiwitten
5.15 g
Vezels
1.84 g
Natrium
42.07 mg
Mineralen
Ijzer
0.86 mg
Calcium
41.17 mg
Magnesium
28.79 mg
Kalium
28.79 mg
Fosfor
74.72 mg
Koper
0.28 mg
Zink
0.58 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.46 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
0.2 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
16.35 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hazelnotenkoekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.