Ohmydish.nl


Crêpes Suzette

(4)

Crêpes Suzette zijn een fantastisch klassiek Frans dessert met geflambeerde flensjes in sinaasappelsaus. Liefst nog met een bolletje vanille ijs.

40 minuten 4 personen Toetjes
Crêpes Suzette

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Cointreau
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
  • 200 gram bloem
  • 20 gram gesmolten boter
  • optioneel: 4 bolletjes vanille ijs

Ingrediënten sinaasappelsaus

  • 140 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 140 gram suiker
  • 2 sinaasappels
  • ongeveer 8 eetlepels Cointreau
Crêpes Suzette ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote kom
  • garde
  • kleine soeplepel
  • grote bakpan
  • keukenpapier
  • spatel
  • citrusrasp en pers

Bereiden


40 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/crepes-suzette


Voorbereiding – 20 minuten

Maak eerst het flensjesbeslag, smelt hiervoor 20 gram roomboter. Meng de melk samen met 3 eieren, een snuf zout, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel Cointreau en 1 theelepel vanille extract. Zeef de bloem erbij en roer tot een glad beslag. Roer als laatste de gesmolten boter erdoor.

Bak ongeveer 12 flesjes van het beslag. Verhit hiervoor een beetje boter in een grote bakpan en verdeel een dunne laag beslag over de bodem. Draai de crêpe om en zorg dat ze niet te donker kleuren. 

Herhaal voor het resterende beslag en zet de flensjes dan opzij.

Crêpes Suzette
Crêpes Suzette

Crêpes Suzette afmaken – 20 minuten

Meng zachte roomboter samen met suiker tot dit glad en romig is. Voeg de rasp van 2 sinaasappels toe en pers het sap uit de sinaasappels. 

Verhit een eetlepel van de sinaasappel boter in de grote bakpan. Haal 3 crêpes door de boter en vouw deze twee keer dubbel zodat je driehoekjes krijgt. 

Laat de driehoek crêpes lichtjes karameliseren aan beide kanten en voeg dan het sap van een halve sinaasappel toe. 

Schenk er een beetje Cointreau bij en steek dit eventueel in brand om de crêpe suzette te flamberen. Dit is niet perse noodzakelijk, zonder flamberen zijn ze ook heerlijk. 

Herhaal voor de resterende crêpes en serveer 3 crêpes per persoon. Serveer de crêpes met sinaasappelsaus en een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!

Crêpes Suzette: veelgestelde vragen

Mijn crêpes breken, wat nu?

Als je crêpes breken komt dit waarschijnlijk omdat ze te lang gebakken zijn. Crêpes kun je het beste kort bakken tot ze gaar zijn, maar niet teveel kleur hebben.

Kan ik andere drank gebruiken?

Je kunt verschillende soorten sinaasappellikeur gebruiken, zoals Cointreau of Grand Marnier. Cognac kan eventueel ook, of een combinatie van cognac en sinaasappellikeur.

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Eton mess met rode bessen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.