Crêpes Suzette zijn een fantastisch klassiek Frans dessert met geflambeerde flensjes in sinaasappelsaus. Liefst nog met een bolletje vanille ijs.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst het flensjesbeslag, smelt hiervoor 20 gram roomboter. Meng de melk samen met 3 eieren, een snuf zout, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel Cointreau en 1 theelepel vanille extract. Zeef de bloem erbij en roer tot een glad beslag. Roer als laatste de gesmolten boter erdoor.
Bak ongeveer 12 flensjes van het beslag. Verhit hiervoor een beetje boter in een grote bakpan en verdeel een dunne laag beslag over de bodem. Draai de crêpe om en zorg dat ze niet te donker kleuren.
Herhaal voor het resterende beslag en zet de flensjes dan opzij.
Meng zachte roomboter samen met suiker tot dit glad en romig is en voeg de rasp van 2 sinaasappels toe. Pers het sap uit de sinaasappels.
Verhit een eetlepel van de sinaasappel boter in de grote bakpan. Haal 3 crêpes door de boter en vouw deze twee keer dubbel zodat je driehoekjes krijgt.
Laat de driehoek crêpes lichtjes karameliseren aan beide kanten en voeg dan het sap van een halve sinaasappel toe.
Schenk er een beetje Cointreau bij en steek dit eventueel in brand om de crêpe suzette te flamberen. Dit is niet per se noodzakelijk, zonder flamberen zijn ze ook heerlijk.
Herhaal voor de resterende crêpes en serveer 3 crêpes per persoon. Serveer de crêpes met sinaasappelsaus en een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!
Mijn crêpes breken, wat nu?
Als je crêpes breken komt dit waarschijnlijk omdat ze te lang gebakken zijn. Crêpes kun je het beste kort bakken tot ze gaar zijn, maar niet teveel kleur hebben.
Kan ik andere drank gebruiken?
Je kunt verschillende soorten sinaasappellikeur gebruiken, zoals Cointreau of Grand Marnier. Cognac kan eventueel ook, of een combinatie van cognac en sinaasappellikeur.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.