Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pisang-goreng
Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.
Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder en meng deze samen met een snuf zout en vanillesuiker. Voeg 100 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.
Pel de bananen en snijd deze door de helft. Snijd deze vervolgens nogmaals over de lengte door de helft, zodat je 4 stukken uit 1 banaan haalt.
Haal elk stukje banaan door het beslag, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is, en frituur deze enkele minuten in de hete olie.
Frituur niet teveel stukjes banaan tegelijk en laat ze zodra ze mooi goudbruin zijn uitlekken op keukenpapier.
Bestuif met een beetje poedersuiker en serveer direct. Geniet ervan!
Wat is pisang goreng?
Pisang goreng is Indonesisch, pisang betekent banaan en goreng betekent gebakken.
Kan ik ook bakbananen gebruiken voor pisang goreng?
Dat kan eventueel, maar deze zijn minder lekker van smaak. Bakbananen zijn meer geschikt voor hartige gerechten, aangezien deze minder zoet van smaak zijn.
Zit er ei in het beslag van gebakken banaan?
Je kunt eventueel een ei toevoegen aan het beslag, maar over het algemeen wordt dit meestal niet gedaan en bakken de 'pisang goreng' mooier zonder ei in het beslag.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.