Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.
Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder en meng deze samen met een snuf zout en vanillesuiker. Voeg 100 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.
Pel de bananen en snijd deze door de helft. Snijd deze vervolgens nogmaals over de lengte door de helft, zodat je 4 stukken uit 1 banaan haalt.
Haal elk stukje banaan door het beslag, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is, en frituur deze enkele minuten in de hete olie.
Frituur niet teveel stukjes banaan tegelijk en laat ze zodra ze mooi goudbruin zijn uitlekken op keukenpapier.
Bestuif met een beetje poedersuiker en serveer direct. Geniet ervan!
Tip: meer recepten voor een echte Indische rijsttafel?
Wat is pisang goreng?
Pisang goreng is Indonesisch, pisang betekent banaan en goreng betekent gebakken.
Kan ik ook bakbananen gebruiken voor pisang goreng?
Dat kan eventueel, maar deze zijn minder lekker van smaak. Bakbananen zijn meer geschikt voor hartige gerechten, aangezien deze minder zoet van smaak zijn.
Zit er ei in het beslag van gebakken banaan?
Je kunt eventueel een ei toevoegen aan het beslag, maar over het algemeen wordt dit meestal niet gedaan en bakken de 'pisang goreng' mooier zonder ei in het beslag.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.