Pisang goreng

(39)

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes Calorieën 187 calorieën p.p.
Pisang goreng

Ingrediënten


  • 4 rijpe bananen
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • half zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 100 ml water
  • zonnebloemolie om te frituren

Kookgerei nodig


  • pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • bord met keukenpapier
  • middelgrote kom
  • garde
  • snijplank & klein mesje
  • zeef

Pisang goreng Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes Calorieën 187 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pisang-goreng


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder en meng deze samen met een snuf zout en vanillesuiker. Voeg 100 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.

Pisang goreng (gebakken banaan)
Pisang goreng (gebakken banaan)

De pisang goreng afmaken – 20 minuten

Pel de bananen en snijd deze door de helft. Snijd deze vervolgens nogmaals over de lengte door de helft, zodat je 4 stukken uit 1 banaan haalt.

Haal elk stukje banaan door het beslag, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is, en frituur deze enkele minuten in de hete olie.

Frituur niet teveel stukjes banaan tegelijk en laat ze zodra ze mooi goudbruin zijn uitlekken op keukenpapier.

Bestuif met een beetje poedersuiker en serveer direct. Geniet ervan!

Tip: meer recepten voor een echte Indische rijsttafel?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
39 stemmen

Pisang goreng: Veel gestelde vragen

Wat is pisang goreng?

Pisang goreng is Indonesisch, pisang betekent banaan en goreng betekent gebakken.

Kan ik ook bakbananen gebruiken voor pisang goreng?

Dat kan eventueel, maar deze zijn minder lekker van smaak. Bakbananen zijn meer geschikt voor hartige gerechten, aangezien deze minder zoet van smaak zijn.

Zit er ei in het beslag van gebakken banaan?

Je kunt eventueel een ei toevoegen aan het beslag, maar over het algemeen wordt dit meestal niet gedaan en bakken de 'pisang goreng' mooier zonder ei in het beslag.

0 reacties op Pisang goreng

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.