Ohmydish.nl


Pisang goreng

(21)

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.

30 minuten 8 personen Toetjes 187 calorieën p.p.
Pisang goreng

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 rijpe bananen
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • half zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 100 ml water
  • zonnebloemolie om te frituren
Pisang goreng ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • bord met keukenpapier
  • middelgrote kom
  • garde
  • snijplank & klein mesje
  • zeef

Bereiden


30 minuten 8 personen Toetjes 187 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pisang-goreng


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder en meng deze samen met een snuf zout en vanillesuiker. Voeg 100 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.

Pisang goreng (gebakken banaan)
Pisang goreng (gebakken banaan)

De pisang goreng afmaken – 20 minuten

Pel de bananen en snijd deze door de helft. Snijd deze vervolgens nogmaals over de lengte door de helft, zodat je 4 stukken uit 1 banaan haalt.

Haal elk stukje banaan door het beslag, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is, en frituur deze enkele minuten in de hete olie.

Frituur niet teveel stukjes banaan tegelijk en laat ze zodra ze mooi goudbruin zijn uitlekken op keukenpapier.

Bestuif met een beetje poedersuiker en serveer direct. Geniet ervan!

Pisang goreng: veelgestelde vragen

Wat is pisang goreng?

Pisang goreng is Indonesisch, pisang betekent banaan en goreng betekent gebakken.

Kan ik ook bakbananen gebruiken voor pisang goreng?

Dat kan eventueel, maar deze zijn minder lekker van smaak. Bakbananen zijn meer geschikt voor hartige gerechten, aangezien deze minder zoet van smaak zijn.

Zit er ei in het beslag van gebakken banaan?

Je kunt eventueel een ei toevoegen aan het beslag, maar over het algemeen wordt dit meestal niet gedaan en bakken de 'pisang goreng' mooier zonder ei in het beslag.

Wat vind jij van dit recept?
21 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Witlofschotel met gehakt
Volgend recept →
Knolselderij stamppot

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.