Moscow mule

(2)

Een Moscow mule is een cocktail gemaakt met wodka, gemberbier en limoen. Heerlijk verfrissend en zeer makkelijk om zelf te maken!

10 minuten 1 persoon Drankjes 182 calorieën p.p.
Moscow mule

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 45 ml wodka
  • 120 ml gemberbier
  • 25 ml limoensap (½ limoen)
  • 1 takje verse munt
  • Ijsblokjes
Moscow mule ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koperen mok
  • Snijplank
  • Mes
  • Barmaatje
  • Rietjes (optioneel)

Bereiden


10 minuten 1 persoon Drankjes 182 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/moscow-mule


Voorbereiding – 5 minuten

Pers het sap uit een halve limoen. Snijd een plakje van de overgebleven helft af en snijd deze 1 keer in, dit gebruik je ter garnering.

Was de takjes verse munt eventueel, controleer of er geen aarde aan zit. Mocht je ijsblokjes uit een diepvrieszakje gebruiken dan is het handig om deze op voorhand alvast eruit te halen.

Moscow mule
Moscow mule

De Moscow mule maken – 5 minuten

Voeg 45 ml wodka toe aan de koperen mok met behulp van een barmaatje. Voeg dan versgeperst sap van een halve limoen toe.

Vul de koperen mok tot onder aan de rand met ijsblokjes. Giet nu de inhoud van 1 blikje (of flesje) gember bier toe, of totdat de mok bijna helemaal gevuld is.

Garneer met een schijfje limoen op de rand van de de mok. Voeg ook een takje verse munt toe en serveer eventueel met een (koperen) rietje. Geniet van deze heerlijke Moscow mule!

Moscow mule: veelgestelde vragen

Wat voor soort gemberbier voor een Moscow mule?

Het maakt niet veel uit welk merk gemberbier je gebruikt. De meest gangbare merken zijn: Fever-tree, Thomas Henry of Pimento. Gemberbier is ook wel bekend als “ginger beer”, niet te verwarren met “ginger ale”.

Waar komt de naam Moscow mule vandaan?

De naam Moscow mule staat voor de hoofdstad Moskou in Rusland. de “mule”, of “muilezel”. De reden voor de ezel is dat het drankje een soort ‘kick’ geeft vanwege het gemberbier.

Wat is de oorsprong van Moscow mule?

In 1941 stond deze cocktail voor de eerste keer op menukaarten, niet in Rusland maar in de Verenigde staten! Wodka was destijds niet populair en mensen vonden de smaak te sterk en overheersend.

2 ondernemers, John G. Martin en Jack Morgan zijn rond diezelfde tijd actief geraakt in de drankenindustrie. John was producent van gemberbier en Jack was distributeur van sterke dranken, een goede combinatie!

Deze twee mannen hebben deze cocktail samengesteld in een koperen mok, dit is tevens de manier waarop hij tegenwoordig nog geserveerd wordt.

De Moskou in “Moscow mule” verwijst dus naar het land van herkomst van wodka en niet waar het ontstaan is.

Wat is het verschil tussen een Moscow mule en München mule?

Er zijn in de loop van de jaren variaties ontstaan op de originele cocktail. De "München mule" is er 1 van, in deze versie wordt er komkommer aan toegevoegd.

Behalve een München mule (Munich mule) zijn er ook (hou je vast):

  • London mule, een versie met Monkey 47 gin.
  • Kentucky mule, ook wel bekend als “horsefeather”. Dit is met Jim bean or bourbon.
  • New Orleans mule, met bourbon, koffielikeur en ananassap
  • Jamaicaanse mule (Jaimaican mule), ook wel bekend als “Carribean mule”. Met rum en suiker siroop.
  • Ierse mule (Irish mule). Met -hoe kan het ook anders- whiskey.
  • Mexicaanse mule (Mexican mule). Een variatie met tequilla en suikersiroop.
  • Angry mule, met tequilla en whiskey.
  • Tennessee Mule, met Jack Daniel's Old No. 7.
  • Italiaanse mule (Italian mule). Met Fernet-Branca likeur.
  • Nederlandse mule (Dutch mule). Ook wij kunnen er wat van, deze versie is met jonge jenever van Ketel.
  • Kicking mule. Met bourbon, wortelsap en siroop. De versie toen de Moscow mule 75 jaar bestond in 2016.
  • Franse mule (French mule), met Cognac, Angostura bitters en siroop.
  • Mississippi mule, met gin en crème de cassis.
  • Bohemian mule, een gevaarlijke variant met Absinth als basis.
  • Dead man’s mule, met absint, allspice dram en orgeat siroop.
  • Toscaanse mule (Tuscan mule), met Tuaca een soort brandewijnlikeur.

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Ajam Betawi
Volgend recept →
Blue lagoon

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.