Ohmydish.nl


Rempejek katjang

(7)

Rempejek katjang is een super lekker Indonesisch pindakoekje. Een heerlijke snack gemaakt van o.a. rijstmeel, pinda's en kruiden. Ideaal voor de rijsttafel.

45 minuten 6 personen Bijgerechten
Rempejek katjang

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram (rauwe) pinda's
  • 3 knoflooktenen
  • 4 kemiri noten
  • 4 verse citroenblaadjes
  • 1 ei
  • 250 gram rijstmeel
  • 2 eetlepels tapiocameel
  • half theelepeltje kurkuma
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel zout
  • 325 ml water
Rempejek katjang ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine bakpan
  • snijplank & koksmes
  • pan met dikke bodem
  • middelgrote kom
  • garde
  • kleine soeplepel
  • soeplepel
  • schuimspaan
  • groot bord met keukenpapier

Bereiden


45 minuten 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rempejek-katjang


Voorbereiding – 10 minuten

Rooster de kemiri noten kort in een droge kleine bakpan, zo krijgen ze meer smaak. Hak deze vervolgens zo fijn mogelijk.

Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de citroenblaadjes in fijne reepjes.

Verhit zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Rempejek katjang
Rempejek katjang

De rempejek katjang afmaken – 35 minuten

Meng de fijngesneden knoflook, kemiri noten en citroenblad samen met 325 ml water, een ei, kurkuma, korianderzaad en zout.

Voeg geleidelijk het rijstmeel toe en meng goed. Voeg het tapiocameel toe en meng tot een glad beslag. 

Zodra de olie warm is schep je een kleine soeplepel vol met het beslag, plaats er een kleine handvol pinda's in en schenk het beslag met de pinda's voorzichtig langs de zijkant van de pan in de hete olie.

Blijf direct hete olie over het beslag gieten met een soeplepel tot het koekje los komt van de zijkant en mooi goudbruin kleurt.

Doordat je het beslag langs de zijkant schenkt zal het een vrij dun koekje worden en daardoor extra krokant zijn. Het lijkt moeilijker dan het is, je zult snel merken dat het steeds makkelijker gaat.

Haal de koekjes uit de hete olie en laat ze uitlekken op een groot bord met keukenpapier. Herhaal tot al het beslag gebruikt is. Geniet ervan!

Rempejek katjang: veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik rempejek bewaren?

Je kunt de rempejek in een goed afgesloten bak of zak enkele dagen bewaren.

Wat is rempejek?

Rempejek is een hartige koek met pinda's. Deze pindakoek is niet zoet, maar juist gekruid. 

Wanneer eet je rempejek?

Deze pindakoekjes worden als snack of tussendoortje gegeten. 

Tijdens een rijsttafel worden er ook altijd krokante onderdelen toegevoegd, zoals kroepoek of emping. Rempejek is een leuke en lekkere afwisseling.

Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.