Zelf aardappelkroketjes maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Heerlijke aardappelpuree in een krokant jasje, het perfecte bijgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook de aardappels gaar in ruim kokend water met zout.
Giet deze vervolgens af en kook ze dan nog kort droog. Dit is niet perse noodzakelijk, dit is om zeker te weten dat de aardappelpuree zo droog mogelijk zal zijn.
Maak een gladde puree, dit kun je het beste doen door deze door een fijne zeef te wrijven. Voeg de boter toe en roer direct zodat deze kan smelten in de warme aardappelpuree.
Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Laat een klein beetje afkoelen en roer er dan 2 eidooiers doorheen.
Schep de aardappelpuree in een spuitzak - zonder spuitmond - en maak hiermee dikke rijen op een groot bord of schaal. Om plakken te voorkomen kun je deze het beste bestrooien met een beetje bloem.
Dek de rollen aardappelpuree af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen in de koelkast.
Zet 3 borden klaar, één met een laag bloem, tweede met losgeklopt eiwit en de derde met een flinke laag paneermeel.
Verdeel de rollen aardappelpuree in stukken van ongeveer 4 - 5 cm.
Haal de stukjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel. Zorg er telkens voor dat ze volledig bedekt zijn.
Herhaal voor de resterende aardappelpuree en verhit ondertussen de olie om te frituren. Frituur de aardappelkroketjes mooi goudbruin in enkele minuten.
Frituur niet teveel kroketjes tegelijk en bak ze niet te lang. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer direct, eet smakelijk!
Wat is lekker bij aardappelkroketjes?
In principe kun je aardappelkroketjes overal bij eten. Ze worden bijvoorbeeld vaak gegeten bij stoofpotjes, konijn in het zuur en hachee.
Hoeveel aardappelkroketjes per persoon?
Meestal worden er zo'n 5 à 6 aardappelkroketjes per persoon geserveerd. Voor grote eters kun je er altijd een paar extra achter de hand houden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.