Thema: tapas

106 Recepten

Maak lekkere hapjes voor je feestje of tapasavond met deze tapas recepten. Keuze uit tapas recepten van over de hele wereld waar je zelf een heerlijke tapasplank mee maakt! Leuke tapasplank recepten die niet al te moeilijk zijn.

Tapas recepten komen uit Spanje en worden als hapje of tussendoortje gegeten. Je ziet tegenwoordig tapas steeds vaker op een menukaart staan of tijdens een feestje op tafel komen. Door de verschillende soorten hapjes is er voor ieder wat wils. Ruime keuze uit meer dan 100 gratis tapas recepten!


Hummus met gekarameliseerde sjalot

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze hummus met gekarameliseerde sjalot is ideaal als dipsaus tijdens een feestje, maar ook erg lekker op brood tijdens de lunch.


Kaaskoekjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze krokante kaaskoekjes met tijm zijn makkelijk te maken en ze zijn heerlijk tijdens een feestje. Ook een aanrader als onderdeel van een borrelplank.


Bruschetta met ham en kwarteleitjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Bruschetta met ham en kwarteleitjes zijn een feestelijk en makkelijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen 20 minuten met weinig ingrediënten.


Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze gefrituurde uienringen in bierbeslag zijn heerlijk krokant en de perfecte snack op een feestje. Ook een aanrader voor de borrel!


Garnalencocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze garnalencocktail is een heerlijk voorgerecht die je heel makkelijk zelf kunt maken. Nóg lekkerder met zelfgemaakte whiskey cocktailsaus.


Rode biet en feta spiesjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze rode biet en feta spiesjes zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak met heerlijke kruiden en een verrassend ingrediënt.


Gevulde kwarteleitjes met truffel

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze gevulde kwarteleitjes met truffel zien er extra feestelijk uit op een prikker. Je kunt ze eventueel ook gehalveerd op een bordje serveren.


Mini quiches met rode kool

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze mini quiches met rode kool zijn ontzettend leuk om te serveren tijdens een feestje of als voorafje/hapje tijdens de feestdagen.


Bladerdeeg kerstboom

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een tarte soleil ken je misschien wel, deze bladerdeeg kerstboom is een versie voor de feestdagen. Met een vulling van o.a. chorizo voor een mooi contrast.


Bruschetta met mascarpone en granaatappel

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze bruschetta met mascarpone en granaatappel zien er niet alleen kleurrijk uit, ze zijn ook nog eens heerlijk door de gepofte zachte knoflook.


Vijgen en ham hapjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze vijgen en ham hapjes zijn super makkelijk, te maken binnen 10 minuten en dat zonder te bakken of koken. Heerlijke zoete vijgen met zoute ham.


Hummus met radijs

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Hummus met radijs is een heerlijke dipsaus die er ook nog eens vrolijk uitziet met zijn prachtige groene kleur. Heerlijk voor de lente en zomer.


Airfryer samosa's

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze airfryer samosa's zijn heerlijk krokant, zonder ze te frituren. Overheerlijke Indiase snacks, deeg gevuld met een vulling van o.a. aardappel en erwten.


Brie en zachte peer hapjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Voor deze brie en zachte peer hapjes heb je weinig ingrediënten én tijd nodig. Simpele hapjes met brioche brood en rijpe peren.


Pittige gehaktballetjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Deze pittige gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met chorizo en ze zijn klaar in minder dan een half uur. Perfect tijdens de borrel of een feestje.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere scampi diabolique ? Deze scampi diabolique is een Belgische klassieker. Je kunt deze als hapje serveren, maar met een beetje meer saus ook een aanrader als pastasaus!

Ingrediënten


  • ongeveer 30 scampi's
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • snufje cayenne peper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(19)
1
Als je diepvries garnalen gebruikt dien je deze eerst te ontdooien, dep ze daarna droog met keukenpapier. 
2
Als ze nog niet gepeld zijn kun je dit het beste eerst doen, je kunt ter decoratie de staartjes eraan laten. Pel en snijd de sjalot en knoflooktenen fijn. Scampi Diabolique
3
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze nog enkele minuten langer. 
4
Bak dan paprika poeder en cayenne peper kort mee samen met de tomatenpuree. Op deze manier zal de tomatenpuree ontzuurd worden en zal de saus lekkerder worden. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.