Tempura van champignons en spinazie is heerlijk krokant als bijgerecht of tapas. De spinazie zit in het tempura beslag, dat had je niet verwacht he?
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-van-champignons-en-spinazie
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de spinazie indien nodig en pel het knoflookteentje en snijd deze grof. Kook de knoflook en spinazie enkele minuten in het water, giet deze af maar bewaar een deel van het kookvocht.
Verwarm de zonnebloemolie alvast in de pan met dikke bodem. Laat de spinazie en het kookvocht afkoelen en pureer de spinazie en knoflook dan met een paar eetlepels van het kookvocht. Probeer deze puree zo glad mogelijk te maken.
Meng de spinaziepuree met tempura meel en voeg kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Maak het beslag niet te dik, maar ook zeker niet te dun. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en verwijder eventueel een deel van de steel.
Zodra de olie warm genoeg is om in te frituren, kun je de champignons gemakkelijk met een houten prikker één voor één door het spinazie beslag halen en laten zakken in de olie.
Je kunt eventueel met een stukje keukenpapier controleren of de olie heet genoeg is, als de olie begint te borrelen, is deze heet genoeg. Frituur niet teveel champignons tegelijk, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.
Herhaal tot alle champignons zijn gefrituurd, verwijder deze dan met een schuimspaan en laat even uitlekken op keukenpapier. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.