Ohmydish.nl


Tempura van champignons en spinazie

Tempura van champignons en spinazie is heerlijk krokant als bijgerecht of snack. De spinazie zit in het tempura beslag, dat had je niet verwacht he?

Tempura van champignons en spinazie
25 minuten 2 personen Bijgerechten
Tempura van champignons en spinazie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram (of meer) champignons (bij voorkeur middelgrote)
  • handvol verse spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • koolzuurhoudend water
  • 4 eetlepels tempura meel
  • peper en zout naar smaak
  • 1 liter zonnebloemolie of andere neutrale olie om te frituren
Tempura van champignons en spinazie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet
  • 2 middelgrote kommen
  • garde
  • braadpan met dikke bodem om in te frituren
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • houten prikker

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-van-champignons-en-spinazie


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de spinazie indien nodig en pel het knoflookteentje en snijd deze grof. Kook de knoflook en spinazie enkele minuten in het water, giet deze af maar bewaar een deel van het kookvocht.

Verwarm de zonnebloemolie alvast in de pan met dikke bodem.

Laat de spinazie en het kookvocht afkoelen en pureer de spinazie en knoflook dan met een paar eetlepels van het kookvocht. Probeer deze puree zo glad mogelijk te maken. Meng de spinaziepuree met tempura meel en voeg kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Maak het beslag niet te dik, maar ook zeker niet te dun. Breng op smaak met peper en zout. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en verwijder eventueel een deel van de steel.

Tempura van champignons en spinazie Tempura van champignons en spinazie

Tempura van champignons en spinazie afmaken -- 10 minuten

Zodra de olie warm genoeg is om in te frituren, kun je de champignons gemakkelijk met een houten prikker één voor één door het spinazie beslag halen en laten zakken in de olie. Je kunt eventueel met een stukje keukenpapier controleren of de olie heet genoeg is, als de olie begint te borrelen, is deze heet genoeg.

Frituur niet teveel champignons tegelijk, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken. Herhaal tot alle champignons zijn gefrituurd, verwijder deze dan met een schuimspaan en laat even uitlekken op keukenpapier. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Snijbiet en aubergine lasagne

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.