Tempura van champignons en spinazie is heerlijk krokant als bijgerecht of snack. De spinazie zit in het tempura beslag, dat had je niet verwacht he?
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-van-champignons-en-spinazie
Verwarm de zonnebloemolie alvast in de pan met dikke bodem.
Laat de spinazie en het kookvocht afkoelen en pureer de spinazie en knoflook dan met een paar eetlepels van het kookvocht. Probeer deze puree zo glad mogelijk te maken. Meng de spinaziepuree met tempura meel en voeg kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Maak het beslag niet te dik, maar ook zeker niet te dun. Breng op smaak met peper en zout. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en verwijder eventueel een deel van de steel.
Tempura van champignons en spinazie
Frituur niet teveel champignons tegelijk, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken. Herhaal tot alle champignons zijn gefrituurd, verwijder deze dan met een schuimspaan en laat even uitlekken op keukenpapier. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.