Tempura van champignons en spinazie
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tempura van champignons en spinazie veganistisch

Tempura van champignons en spinazie is heerlijk krokant als bijgerecht of tapas. De spinazie zit in het tempura beslag, dat had je niet verwacht he?

25 minuten
2 personen
Tempura van champignons en spinazie ingrediënten
Recept tempura van champignons en spinazie

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de spinazie indien nodig en pel het knoflookteentje en snijd deze grof. Kook de knoflook en spinazie enkele minuten in het water, giet deze af maar bewaar een deel van het kookvocht. 

Verwarm de zonnebloemolie alvast in de pan met dikke bodem. Laat de spinazie en het kookvocht afkoelen en pureer de spinazie en knoflook dan met een paar eetlepels van het kookvocht. Probeer deze puree zo glad mogelijk te maken. 

Meng de spinaziepuree met tempura meel en voeg kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Maak het beslag niet te dik, maar ook zeker niet te dun. Breng op smaak met peper en zout. 

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en verwijder eventueel een deel van de steel. 

Tempura van champignons en spinazie
Tempura van champignons en spinazie

Tempura van champignons en spinazie afmaken – 10 minuten

Zodra de olie warm genoeg is om in te frituren, kun je de champignons gemakkelijk met een houten prikker één voor één door het spinazie beslag halen en laten zakken in de olie. 

Je kunt eventueel met een stukje keukenpapier controleren of de olie heet genoeg is, als de olie begint te borrelen, is deze heet genoeg. Frituur niet teveel champignons tegelijk, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken. 

Herhaal tot alle champignons zijn gefrituurd, verwijder deze dan met een schuimspaan en laat even uitlekken op keukenpapier. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
180.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.03 g
0.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.92 g
0.96 g
Eiwitten
6.7 g
Vezels
4.99 g
Natrium
712.92 mg
Mineralen
Ijzer
3.61 mg
Calcium
76.9 mg
Magnesium
37.69 mg
Kalium
37.69 mg
Fosfor
210.4 mg
Koper
0.85 mg
Zink
0.94 mg
Jodium
1.14 µg
Selenium
4.5 µg
Vitamines
Vitamine C
29.28 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.3 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.65 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
80.18 µg
Vitamine E
0.95 mg
Vitamine K
185.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tempura van champignons en spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.