Ham-kaas stengels

(4)

Ham-kaas stengels zijn heel gemakkelijk en snel te maken. Extra lekker door het toevoegen van vijgen voor een tikkeltje zoete smaak bij de zoute ham en kaas

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Ham-kaas stengels

Ingrediënten


  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 4 eetlepels vijgencompote
  • ongeveer 10 plakjes Serrano ham (wij gebruikten Serrano ham met tijm)
  • handvol geraspte kaas
  • 1 ei

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • grote snijplank & koksmes
  • siliconen kwast

Ham-kaas stengels Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ham-kaas-stengels


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Zorg ervoor dat de bladerdeeg velletjes ontdooid zijn en leg ze op een snijplank.

Besmeer de bladerdeeg vellen met vijgencompote en verdeel er een beetje geraspte kaas overheen.

Leg er dan Serrano ham op en verdeel er eventueel nog wat extra geraspte kaas overheen. 

Ham-kaas stengels
Ham-kaas stengels

De ham-kaas stengels afmaken – 10 minuten

Gebruik een scherp koksmes om de bladerdeeg plakjes in 6 stengels te snijden.

Rol de stengels op en besmeer het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

Bak de stengels goudbruin en gaar in ongeveer 8 minuten, de precieze tijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Ham-kaas stengels

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.