Ham-kaas stengels zijn heel gemakkelijk en snel te maken. Extra lekker door het toevoegen van vijgen voor een tikkeltje zoete smaak bij de zoute ham en kaas
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Zorg ervoor dat de bladerdeeg velletjes ontdooid zijn en leg ze op een snijplank.
Besmeer de bladerdeeg vellen met vijgencompote en verdeel er een beetje geraspte kaas overheen.
Leg er dan Serrano ham op en verdeel er eventueel nog wat extra geraspte kaas overheen.
Gebruik een scherp koksmes om de bladerdeeg plakjes in 6 stengels te snijden.
Rol de stengels op en besmeer het bladerdeeg met een losgeklopt ei.
Bak de stengels goudbruin en gaar in ongeveer 8 minuten, de precieze tijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.