Ohmydish.nl


Ham-kaas stengels

Ham-kaas stengels zijn heel gemakkelijk en snel te maken. Extra lekker door het toevoegen van vijgen voor een tikkeltje zoete smaak bij de zoute ham en kaas

Ham-kaas stengels
20 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Ham-kaas stengels

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 4 eetlepels vijgencompote
  • ongeveer 10 plakjes Serrano ham (wij gebruikten Serrano ham met tijm)
  • handvol geraspte kaas
  • 1 ei
Ham-kaas stengels ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • grote snijplank & koksmes
  • siliconen kwast

Bereiden


20 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ham-kaas-stengels


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Zorg ervoor dat de bladerdeeg velletjes ontdooid zijn en leg ze op een snijplank. Besmeer ze met vijgencompote en verdeel er een beetje geraspte kaas overheen. Leg er dan Serrano ham op en verdeel er eventueel nog wat extra geraspte kaas overheen.

Ham-kaas stengels Ham-kaas stengels

Ham-kaas stengels afmaken -- 10 minuten

Gebruik een scherp koksmes om de bladerdeeg plakjes in 6 stengels te snijden. Rol de stengels op en besmeer het bladerdeeg met een losgeklopt ei. Bak de stengels goudbruin en gaar in ongeveer 8 minuten, afhankelijk van je oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.