Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes of een andere vorm die je graag wilt.
Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak deze krokant en mooi goudbruin af in de oven in ongeveer 20 minuten.
Maak ondertussen de pittige tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in de kleine bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog kort mee om deze te ontzuren. Voeg dan ook de gemalen chili en paprika poeder toe om ook dit kort te bakken.
Schenk de tomatenblokjes erbij en laat het 5 tot 10 minuutjes sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met de gebakken aardappels en eventueel verse peterselie.
Geniet van deze heerlijke Spaanse gefrituurde aardappeltjes met tomatensaus.
Kun je de patatas bravas invriezen?
Het lekkerste is om deze Spaanse patatas bravas op de dag zelf te maken. De saus kun je wel vooraf maken en invriezen, ontdooi deze tot kamertemperatuur en verhit in een klein sauspannetje.
Zijn de patatas bravas ook in de air fryer te maken?
De aardappeltjes kun je prima in een air fryer bereiden. Dit voorkomt dat je vettige aardappeltjes bakt, de tomatensaus zul je wel in een pannetje moeten opwarmen.
Waar komen patatas bravas vandaan?
Van origine komen patatas bravas uit Spanje, ze worden daar als tapas gegeten. Iedere familie, restaurant of chef heeft zijn eigen variant op deze lekkere gebakken aardappeltjes.
Je kunt behalve een tomatensaus ook eens kiezen voor een knoflooksaus of cocktailsaus. Met een prikkertje erin knoei je ook nog eens niet!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.