Ohmydish.nl


Patatas bravas

Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.

Patatas bravas
35 minuten 6 personen Bijgerechten
Patatas bravas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram vastkokende aardappels
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1/2e theelepel chili poeder
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: handjevol peterselie
Patatas bravas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • houten lepel

Bereiden

35 minuten 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/patatas-bravas


Voorbereiding -- 25 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes of een andere vorm die je graag wilt.

Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak deze krokant en mooi goudbruin af in de oven in ongeveer 20 minuten. 

Patatas bravas
Patatas bravas

Patatas bravas afmaken -- 10 minuten

Maak ondertussen de pittige tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in de kleine bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog kort mee om deze te ontzuren. Voeg dan ook de gemalen chili en paprika poeder toe om ook dit kort te bakken.

Schenk de tomatenblokjes erbij en laat het 5 tot 10 minuutjes sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met de gebakken aardappels en eventueel verse peterselie. 

Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.