Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/patatas-bravas
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes of een andere vorm die je graag wilt.
Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak deze krokant en mooi goudbruin af in de oven in ongeveer 20 minuten.
Maak ondertussen de pittige tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in de kleine bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog kort mee om deze te ontzuren. Voeg dan ook de gemalen chili en paprika poeder toe om ook dit kort te bakken.
Schenk de tomatenblokjes erbij en laat het 5 tot 10 minuutjes sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met de gebakken aardappels en eventueel verse peterselie.
Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.