Patatas bravas
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Patatas bravas veganistisch

Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.

35 minuten
6 personen
Patatas bravas ingrediënten

Recept patatas bravas

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes of een andere vorm die je graag wilt.

Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak deze krokant en mooi goudbruin af in de oven in ongeveer 20 minuten. 

Spaanse patatas bravas
Spaanse patatas bravas

Patatas bravas afmaken – 10 minuten

Maak ondertussen de pittige tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in de kleine bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog kort mee om deze te ontzuren. Voeg dan ook de gemalen chili en paprika poeder toe om ook dit kort te bakken.

Schenk de tomatenblokjes erbij en laat het 5 tot 10 minuutjes sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met de gebakken aardappels en eventueel verse peterselie. 

Geniet van deze heerlijke Spaanse gefrituurde aardappeltjes met tomatensaus.

Tips!

Kun je de patatas bravas invriezen?

Het lekkerste is om deze Spaanse patatas bravas op de dag zelf te maken. De saus kun je wel vooraf maken en invriezen, ontdooi deze tot kamertemperatuur en verhit in een klein sauspannetje.

Zijn de patatas bravas ook in de air fryer te maken?

De aardappeltjes kun je prima in een air fryer bereiden. Dit voorkomt dat je vettige aardappeltjes bakt, de tomatensaus zul je wel in een pannetje moeten opwarmen.

Waar komen patatas bravas vandaan?

Van origine komen patatas bravas uit Spanje, ze worden daar als tapas gegeten. Iedere familie, restaurant of chef heeft zijn eigen variant op deze lekkere gebakken aardappeltjes.

Je kunt behalve een tomatensaus ook eens kiezen voor een knoflooksaus of cocktailsaus. Met een prikkertje erin knoei je ook nog eens niet!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
152.12 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30 g
3.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.75 g
0.11 g
Eiwitten
4.51 g
Vezels
5.77 g
Natrium
425.25 mg
Mineralen
Ijzer
2.1 mg
Calcium
40.08 mg
Magnesium
43.42 mg
Kalium
43.42 mg
Fosfor
111.73 mg
Koper
0.27 mg
Zink
0.88 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.21 µg
Vitamines
Vitamine C
33.27 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
340.05 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.45 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
31.34 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
7.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Patatas bravas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.