Heerlijk geurende geroosterde amandelen met gerookte paprika en grof zeezout. Lekker als snack of om bij de tapas te serveren. Klaar in een kwartiertje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 14-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 13 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 2 eetlepels gerookte paprikapoeder samen met een ongeveer een halve eetlepel grof zeezout in het kommetje met behulp van een vork.
Doe de ongezouten amandelen in het bakje met het paprikapoeder en zeezout en voeg ongeveer 2 eetlepels aan olijfolie toe.
Schep het geheel goed om en zorg ervoor dat alle amandelen bedekt zijn met paprikapoeder. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Verspreid de amandelen over de bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Rooster de amandelen in 6 - 8 minuten donkerbruin, afhankelijk van hoe krachtig de oven is.
Haal de amandelen uit de oven en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Geniet van deze heerlijke en makkelijk te maken snack!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.