Bij het kerstdiner is een klein hapje vooraf, tijdens het aperitief, zeer aangenaam. Deze amuse van polenta en zoete aardappel is heerlijk én vegetarisch!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amuse-van-polenta-en-zoete-aardappel
De polenta zal tijdens het koken dikker worden, en er zullen bubbels vormen. Dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt. Breng op smaak met boter, flinke hand fijn gesneden rozemarijn, wat geraspte Parmezaanse kaas (niet alles!), peper en zout.
Bedek de binnenkant van een grote platte vierkante bak of bakplaat met opstaande rand met aluminiumfolie en giet hier de polenta in. Wees er zeker van dat de bovenkant helemaal glad is. Wacht totdat de polenta afgekoeld is tot kamertemperatuur voordat je deze tenminste 2 uur lang in de koelkast zet. Je kunt de polenta na deze (afkoel) tijd in kleine blokjes snijden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Verdeel de zoete aardappel in een ovenschaal en bestrooi met een eetlepel vol fijn gesneden rozemarijn, olijfolie, peper en zout. Bak de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.
Amuse van polenta en zoete aardappel
Geniet van deze heerlijke amuse van polenta en zoete aardappel!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.