Dit Spaanse omelet is een echte klassieker, heel simpel met aardappels, eieren en verder weinig poespas. Heerlijk als lunch, tapas of avondmaaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Zorg dat de plakjes van gelijke dikte zijn, zodat ze evenredig garen.
Klop de eieren los met peper en zout en zet opzij. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Verhit olie in de bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook enkele minuten. Haal deze dan uit de pan en voeg deze toe aan het ei.
Verhit opnieuw olie in de pan en voeg de aardappelplakjes toe. Laat dit enkele minuten garen op middelmatig vuur. Zet het vuur dan laag en plaats een deksel op de pan.
Schenk er na enkele minuten het eimengsel bij, plaats de deksel terug op de pan en laat het nog kort garen. Verwijder de deksel van de pan en zet de pan in de voorverwarmde oven.
Laat het nog ongeveer 5 minuten garen, of tot het ei is gestold, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Garneer eventueel met fijngesneden bieslook, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.