Een makkelijke snack voor bij de borrel, klaar binnen een half uur. Deze tarte soleil ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heerlijk knapperig en smaakvol.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tarte-soleil
Als je diepvries bladerdeeg gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien en eventueel aan elkaar te plakken zodat je grote plakken hebt.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt het bladerdeeg alvast op het bakpapier leggen, omdat later verplaatsen minder makkelijk is.
Besmeer één grote plak met tapenade en verdeel hier een handvol geraspte kaas over, laat de randen vrij. Klop de eieren los met een beetje water.
Besmeer de randen met het losgeklopte ei en leg de tweede plak bladerdeeg hier bovenop. Druk de randen goed aan en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Zet een kommetje of glas in het midden van het bladerdeeg. Snijd rondom repen bladerdeeg tot aan het kommetje en verwijder het kommetje.
Draai elke reep een paar keer rond en bak de tarte soleil dan mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van het bladerdeeg.
Laat het een beetje afkoelen en serveer bij de borrel, dit kan eventueel met een dipsaus van yoghurt en munt of knoflook. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.