Ohmydish.nl


Tarte soleil

Een makkelijke snack voor bij de borrel, klaar binnen een half uur. Deze tarte soleil ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heerlijk knapperig en smaakvol.

Tarte soleil
30 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Tarte soleil

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 rollen bladerdeeg (of gebruik kleinere plakjes en maak deze zelf aan elkaar met een beetje water of ei)
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaten tapenade (wij gebruikten een versie met rode peper)
  • handvol geraspte grana padano
  • 2 eieren
  • peper en zout naar smaak
Tarte soleil ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • klein kommetje
  • vork
  • siliconen kwast
  • lepel
  • scherp mes

Recept printen Bekijk reacties (6) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tarte-soleil


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je diepvries bladerdeeg gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien en eventueel aan elkaar te plakken zodat je grote plakken hebt. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Je kunt het bladerdeeg alvast op het bakpapier leggen, omdat later verplaatsen minder makkelijk is. Besmeer één grote plak met tapenade en verdeel hier een handvol geraspte kaas over, laat de randen vrij. Klop de eieren los met een beetje water. Besmeer de randen met het losgeklopte ei en leg de tweede plak bladerdeeg hier bovenop. Druk de randen goed aan en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.

Tarte soleil Tarte soleil

Tarte soleil afmaken -- 20 minuten

Zet een kommetje of glas in het midden van het bladerdeeg. Snijd rondom repen bladerdeeg tot aan het kommetje en verwijder het kommetje. Draai elke reep een paar keer rond en bak de tarte soleil dan mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van het bladerdeeg. Laat het een beetje afkoelen en serveer bij de borrel, dit kan eventueel met een dipsaus van yoghurt en munt of knoflook. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.