Tarte soleil

(8)

Een makkelijke snack voor bij de borrel, klaar binnen een half uur. Deze tarte soleil ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heerlijk knapperig en smaakvol.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Tarte soleil

Ingrediënten


  • 2 rollen bladerdeeg (of gebruik kleinere plakjes en maak deze zelf aan elkaar met een beetje water of ei)
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaten tapenade (wij gebruikten een versie met rode peper)
  • handvol geraspte grana padano
  • 2 eieren
  • peper en zout naar smaak
Tarte soleil Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • klein kommetje
  • vork
  • siliconen kwast
  • lepel
  • scherp mes

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tarte-soleil


Voorbereiding – 10 minuten

Als je diepvries bladerdeeg gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien en eventueel aan elkaar te plakken zodat je grote plakken hebt.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt het bladerdeeg alvast op het bakpapier leggen, omdat later verplaatsen minder makkelijk is.

Besmeer één grote plak met tapenade en verdeel hier een handvol geraspte kaas over, laat de randen vrij. Klop de eieren los met een beetje water.

Besmeer de randen met het losgeklopte ei en leg de tweede plak bladerdeeg hier bovenop. Druk de randen goed aan en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met het losgeklopte ei. 

Tarte soleil (zonnetaart)
Tarte soleil (zonnetaart)

Tarte soleil (zonnetaart) afmaken – 20 minuten

Zet een kommetje of glas in het midden van het bladerdeeg. Snijd rondom repen bladerdeeg tot aan het kommetje en verwijder het kommetje.

Draai elke reep een paar keer rond en bak de tarte soleil dan mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van het bladerdeeg.

Laat het een beetje afkoelen en serveer bij de borrel, dit kan eventueel met een dipsaus van yoghurt en munt of knoflook. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

6 reacties op Tarte soleil

Tessa plaatste op 02-06-2018 om 17:11:20
Wat een leuk recept, ga dit morgen maken voor bij de apart, je hoort mijn reactie nog.
Ohmydish plaatste op 03-06-2018 om 12:01:15
Dankje, smakelijk alvast! :)
Henk Verheiden plaatste op 22-08-2018 om 19:41:17
Leuk , een voeding en lekker recept, vanavond gemaakt voor bij de borrel.

Hele site is erg mooi en duidelijke recepten.

Ohmydish plaatste op 22-08-2018 om 20:11:41
Dankje Henk! Groetjes en fijne avond :)
Freddy Mutsaert plaatste op 29-12-2019 om 09:43:13
Dat is een topper :)
Ohmydish plaatste op 29-12-2019 om 11:16:05
Dankjewel Freddy! Fijne jaarwisseling!

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.