Peppadews gevuld met chorizo en champignons

(5)

Peppadews zijn van die kleine pepertjes, je kunt ze heerlijk vullen met bijvoorbeeld chorizo en champignons. Lekker om te serveren op een feestje!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Peppadews gevuld met chorizo en champignons

Ingrediënten


  • 1 pot peppadews (zonder vulling)
  • 150 gram champignons
  • 1/2e chorizo
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignon borstel of keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • (kleine) blender of staafmixer
  • klein lepeltje of spuitzak

Peppadews gevuld met chorizo en champignons Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/peppadews-gevuld-met-chorizo-en-champignons


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze grof.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze ook grof.

Snijd de chorizo in kleine stukjes en zet opzij. 

Peppadews gevuld met chorizo en champignons
Peppadews gevuld met chorizo en champignons

De peppadews gevuld met chorizo en champignons afmaken – 10 minuten

Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur en bak hierin de chorizo, voeg na een minuutje ook de ui, knoflook en champignons toe.

Door de olie uit de chorizo is het niet nodig om olijfolie toe te voegen. Bak het geheel enkele minuten en breng op smaak met peper en zout.

Pureer het chorizo mengsel met een kleine blender of staafmixer, voeg een beetje olijfolie toe om het smeuïg te maken.

Door het te pureren is het makkelijker om de peppadews te vullen. Je kunt dit met een klein lepeltje of een spuitzak doen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Peppadews gevuld met chorizo en champignons

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.