Caponata

(14)

Caponata is een beetje vergelijkbaar met de bekende ratatouille. Het is een klassiek Siciliaans recept uit Italië, heerlijk op brood maar kan ook als bijgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-08-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Caponata

Ingrediënten


  • 3 aubergines
  • 2 rode paprika's
  • 3 grote tomaten
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 selderij stengels (wij gebruikte jonge stengels uit eigen tuin)
  • 100 gram groene olijven
  • 30 gram kappertjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • 1 suikerklontje (of eetlepel suiker)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Caponata Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan of andere pan met dikke bodem

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/caponata


Voorbereiding – 15 minuten

Was de aubergines en snijd deze in blokjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze dan ook in blokjes. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de olijven door de helft en snijd de selderij fijn. 

Italiaanse caponata
Italiaanse caponata

De caponata afmaken – 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de aubergine enkele minuten. Voeg dan ook de blokjes paprika en fijngesneden selderij toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg dan ook de fijngesneden ui en knoflook toe en na enkele minuten ook de tomaat toe. Schenk de witte wijn azijn en het water erbij samen met de suiker, olijven en kappertjes.

Laat het ongeveer een half uur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm of koud op brood of als bijgerecht.

Je kunt de caponata ook inmaken om er langer van te kunnen genieten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-08-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Caponata

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.