Caponata

(8)

Caponata is een beetje vergelijkbaar met de bekende ratatouille. Het is een klassiek Siciliaans recept uit Italië, heerlijk op brood maar kan ook als bijgerecht.

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Caponata

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 aubergines
  • 2 rode paprika's
  • 3 grote tomaten
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 selderij stengels (wij gebruikte jonge stengels uit eigen tuin)
  • 100 gram groene olijven
  • 30 gram kappertjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • 1 suikerklontje (of eetlepel suiker)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Caponata Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan of andere pan met dikke bodem

Bereiding


Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/caponata


Voorbereiding – 15 minuten

Was de aubergines en snijd deze in blokjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze dan ook in blokjes. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de olijven door de helft en snijd de selderij fijn. 

Italiaanse caponata
Italiaanse caponata

De caponata afmaken – 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de aubergine enkele minuten. Voeg dan ook de blokjes paprika en fijngesneden selderij toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg dan ook de fijngesneden ui en knoflook toe en na enkele minuten ook de tomaat toe. Schenk de witte wijn azijn en het water erbij samen met de suiker, olijven en kappertjes.

Laat het ongeveer een half uur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm of koud op brood of als bijgerecht.

Je kunt de caponata ook inmaken om er langer van te kunnen genieten. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

8 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.