Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-souvlaki
Voorbereiding -- 10 minuten + 15 minuten wachttijd
Maak de kipfilets schoon door overtollig vet weg te snijden. Snijd de kipfilets dan in blokjes van ongeveer 2 centimeter en leg deze in de
kom. Pers het sap uit de citroen met behulp van de
citruspers en voeg dit toe aan de
kom. Pers 2 teentjes knoflook uit boven de
kom met de kipfiletblokjes en voeg ruimschoots gedroogde oregano toe.
Afhankelijk van de hoeveelheid kip voeg je tenminste 3 eetlepels gedroogde oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Plaats de kipfiletblokjes tenminste 15 minuten lang in de koelkast.

Kip souvlaki
De kip souvlaki afmaken -- 15 minuten
Haal de gemarineerde kipfiletblokjes uit de koelkast en leg een handvol
houten spiesjes klaar. Prik per spiesje er tenminste 4 blokjes kipfilet op. Herhaal deze stap totdat alle kip opgebruikt is.
Verhit de
grillpan zo heet mogelijk. Grill de kip souvlaki aan alle kanten in 8 tot 10 minuten gaar en mooi bruin. Herhaal deze stap voor de resterende kipspiezen.
Serveer de kip souvlaki met
pitabrood,
tzatziki, oven-geroosterde tomaten en een
frisse Griekse salade, zoals te zien is op de foto (of klik op de foto's hieronder). Eet smakelijk!

Zelf pitabroodjes maken

Tzatziki

Griekse salade