Lekker gekruid spiesje met kipfilet gemarineerd in olijfolie, citroensap en oregano. Serveer met tzatziki en een Griekse salade.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de kipfilets schoon door overtollig vet weg te snijden. Snijd de kipfilets dan in blokjes van ongeveer 2 centimeter en leg deze in de kom.
Pers het sap uit de citroen met behulp van de citruspers en voeg dit toe aan de kom. Pers 2 teentjes knoflook uit boven de kom met de kipfiletblokjes en voeg ruimschoots gedroogde oregano toe.
Afhankelijk van de hoeveelheid kip voeg je tenminste 3 eetlepels gedroogde oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Plaats de kipfiletblokjes tenminste 15 minuten lang in de koelkast.
Haal de gemarineerde kipfiletblokjes uit de koelkast en leg een handvol houten spiesjes klaar. Prik per spiesje er tenminste 4 blokjes kipfilet op.
Herhaal deze stap totdat alle kip opgebruikt is. Verhit de grillpan zo heet mogelijk. Grill de kip souvlaki aan alle kanten in 8 tot 10 minuten gaar en mooi bruin.
Herhaal deze stap voor de resterende kipspiezen. Serveer de kip souvlaki met pitabrood, tzatziki, oven-geroosterde tomaten en een frisse Griekse salade, zoals te zien is op de foto (of klik op de foto's hieronder).
Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.