Lekker gekruid spiesje met kipfilet gemarineerd in olijfolie, citroensap en oregano. Serveer met tzatziki en een Griekse salade.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-souvlaki
Maak de kipfilets schoon door overtollig vet weg te snijden. Snijd de kipfilets dan in blokjes van ongeveer 2 centimeter en leg deze in de kom.
Pers het sap uit de citroen met behulp van de citruspers en voeg dit toe aan de kom. Pers 2 teentjes knoflook uit boven de kom met de kipfiletblokjes en voeg ruimschoots gedroogde oregano toe.
Afhankelijk van de hoeveelheid kip voeg je tenminste 3 eetlepels gedroogde oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Plaats de kipfiletblokjes tenminste 15 minuten lang in de koelkast.
Haal de gemarineerde kipfiletblokjes uit de koelkast en leg een handvol houten spiesjes klaar. Prik per spiesje er tenminste 4 blokjes kipfilet op.
Herhaal deze stap totdat alle kip opgebruikt is. Verhit de grillpan zo heet mogelijk. Grill de kip souvlaki aan alle kanten in 8 tot 10 minuten gaar en mooi bruin.
Herhaal deze stap voor de resterende kipspiezen. Serveer de kip souvlaki met pitabrood, tzatziki, oven-geroosterde tomaten en een frisse Griekse salade, zoals te zien is op de foto (of klik op de foto's hieronder).
Eet smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!