Deze bruschetta met pompoen en erwtjes is een herfstige variant van de bekende bruschetta met tomaat. Pompoen, erwtjes en kaas; een overheerlijke combinatie
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bruschetta-met-pompoen-en-erwtjes
Was de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in kleine stukjes en plaats deze in een kleine ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm. Druk 1 van de knoflooktenen plat en leg deze tussen de pompoenblokjes. Bak de pompoenblokjes gaar in ongeveer 20 minuten. Breng ondertussen een kleine pan met water en een snuf zout aan de kook.
Kook hierin de erwtjes enkele minuten. Giet de erwtjes af en bewaar ongeveer 50 ml van het kookvocht. Houd ongeveer de helft van de erwtjes apart en maak een grove puree van de andere helft. Voeg hier ongeveer 50 ml van het kookvocht aan toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Bruschetta met pompoen
Besmeer elk stuk stokbrood met erwtenpuree en verdeel er de pompoenblokjes (zonder hele knoflook) en erwten over. Maak af met geraspte kaas, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.