Bruschetta met pompoen en erwtjes
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bruschetta met pompoen en erwtjes vegetarisch

Deze bruschetta met pompoen en erwtjes is een herfstige variant van de bekende bruschetta met tomaat. Pompoen, erwtjes en kaas; een overheerlijke combinatie.

Bruschetta met pompoen en erwtjes ingrediënten

Recept bruschetta met pompoen en erwtjes

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2017, dit recept is voor 10 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als je afbak stokbrood gebruikt, kun je deze als eerste afbakken. Was de pompoen en verwijder de zaadlijsten.

Snijd de pompoen in kleine stukjes en plaats deze in een kleine ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm. Druk 1 van de knoflooktenen plat en leg deze tussen de pompoenblokjes.

Bak de pompoenblokjes gaar in ongeveer 20 minuten. Breng ondertussen een kleine pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de erwtjes enkele minuten.

Giet de erwtjes af en bewaar ongeveer 50 ml van het kookvocht. Houd ongeveer de helft van de erwtjes apart en maak een grove puree van de andere helft.

Voeg hier ongeveer 50 ml van het kookvocht aan toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. 

Bruschetta met pompoen
Bruschetta met pompoen

Bruschetta met pompoen en erwtjes afmaken – 10 minuten

Snijd het stokbrood in plakken en verhit een grillpan. Besprenkel de plakken stokbrood met olijfolie en grill deze enkele minuten aan beide kanten.

Pel het 2e knoflookteentje en besmeer elk stuk stokbrood meteen na het grillen met het knoflookteentje.

Besmeer elk stuk stokbrood met erwtenpuree en verdeel er de pompoenblokjes (zonder hele knoflook) en erwten over. Maak af met geraspte kaas, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
107.78 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.42 g
1.68 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.8 g
0.89 g
Eiwitten
4.94 g
Vezels
2.37 g
Natrium
320.22 mg
Mineralen
Ijzer
1.29 mg
Calcium
73.19 mg
Magnesium
17.38 mg
Kalium
17.38 mg
Fosfor
87.1 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.56 mg
Jodium
0.23 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
10.11 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
0.79 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
15.48 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
7.95 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bruschetta met pompoen en erwtjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.