Deze bruschetta met pompoen en erwtjes is een herfstige variant van de bekende bruschetta met tomaat. Pompoen, erwtjes en kaas; een overheerlijke combinatie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-09-2017, dit recept is voor 10 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als je afbak stokbrood gebruikt, kun je deze als eerste afbakken. Was de pompoen en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de pompoen in kleine stukjes en plaats deze in een kleine ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm. Druk 1 van de knoflooktenen plat en leg deze tussen de pompoenblokjes.
Bak de pompoenblokjes gaar in ongeveer 20 minuten. Breng ondertussen een kleine pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de erwtjes enkele minuten.
Giet de erwtjes af en bewaar ongeveer 50 ml van het kookvocht. Houd ongeveer de helft van de erwtjes apart en maak een grove puree van de andere helft.
Voeg hier ongeveer 50 ml van het kookvocht aan toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Snijd het stokbrood in plakken en verhit een grillpan. Besprenkel de plakken stokbrood met olijfolie en grill deze enkele minuten aan beide kanten.
Pel het 2e knoflookteentje en besmeer elk stuk stokbrood meteen na het grillen met het knoflookteentje.
Besmeer elk stuk stokbrood met erwtenpuree en verdeel er de pompoenblokjes (zonder hele knoflook) en erwten over. Maak af met geraspte kaas, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.