Ohmydish.nl


Filodeegbakjes met geitenkaas en spek

Een krokant en simpel hapje, ga dan vooral voor deze filodeegbakjes met geitenkaas en spek. Makkelijk te maken en klaar binnen 20 minuten.

Filodeegbakjes met geitenkaas en spek
20 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Filodeegbakjes met geitenkaas en spek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 3 plakken filodeeg, afhankelijk van de grootte
  • 125 gram geitenkaas
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 6 zongedroogde tomaten + olie
Filodeegbakjes met geitenkaas en spek ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • schone theedoek
  • muffinvorm
  • siliconen kwast
  • oven
  • kleine kom
  • lepel

Bereiden

20 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeegbakjes-met-geitenkaas-en-spek


Filodeegbakjes met geitenkaas en spek maken -- 20 minuten

Bak het spek krokant, laat het volledig afkoelen en hak het dan grof. Snijd ook de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en bewaar de olie uit het potje.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zorg dat het filodeeg volledig ontdooid is. Leg het dan onder een theedoek, filodeeg is zo dun dat het snel zal uitdrogen.

Meng de geitenkaas met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en spek. 

Filodeegbakjes met geitenkaas en spek
Filodeegbakjes met geitenkaas en spek

Snijd het filodeeg in 12 gelijke vierkantjes. Vet de muffinvorm in met olie uit het potje en vet dan ook alle 12 de vierkantjes hiermee in. Plak 2 vierkantjes op elkaar zodat je 6 bakjes krijgt, plaats deze dan elk in de muffinvorm.

Vul de bakjes met het geitenkaas mengsel. Bak de filodeegbakjes krokant in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Eventueel garneren met peterselie, tuinkers, bieslook of net wat je wilt. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
Volgend recept →
Rabarber-frambozentaart

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.