Filodeegbakjes met geitenkaas en spek
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Filodeegbakjes met geitenkaas en spek

Een krokant en simpel hapje, ga dan vooral voor deze filodeegbakjes met geitenkaas en spek. Makkelijk te maken en klaar binnen 20 minuten.

Filodeegbakjes met geitenkaas en spek ingrediënten
Recept filodeegbakjes met geitenkaas en spek

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten

Filodeegbakjes met geitenkaas en spek maken – 20 minuten

Bak het spek krokant, laat het volledig afkoelen en hak het dan grof. Snijd ook de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en bewaar de olie uit het potje.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zorg dat het filodeeg volledig ontdooid is. Leg het dan onder een theedoek, filodeeg is zo dun dat het snel zal uitdrogen.

Meng de geitenkaas met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en spek. 

Filodeegbakjes met geitenkaas en spek
Filodeegbakjes met geitenkaas en spek

Snijd het filodeeg in 12 gelijke vierkantjes. Vet de muffinvorm in met olie uit het potje en vet dan ook alle 12 de vierkantjes hiermee in. Plak 2 vierkantjes op elkaar zodat je 6 bakjes krijgt, plaats deze dan elk in de muffinvorm.

Vul de bakjes met het geitenkaas mengsel. Bak de filodeegbakjes krokant in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Eventueel garneren met peterselie, tuinkers, bieslook of net wat je wilt. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
129.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.82 g
4.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.4 g
3.8 g
Eiwitten
5.98 g
Vezels
1.32 g
Natrium
188.57 mg
Mineralen
Ijzer
1.06 mg
Calcium
41.84 mg
Magnesium
21.78 mg
Kalium
21.78 mg
Fosfor
55.56 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.53 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.1 µg
Vitamines
Vitamine C
4.3 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.23 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.39 mg
Vitamine B12
0.12 µg
Foliumzuur
4.42 µg
Vitamine E
0.36 mg
Vitamine K
7.84 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Filodeegbakjes met geitenkaas en spek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.