Een krokant en simpel hapje, ga dan vooral voor deze filodeegbakjes met geitenkaas en spek. Makkelijk te maken en klaar binnen 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-03-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bak het spek krokant, laat het volledig afkoelen en hak het dan grof. Snijd ook de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en bewaar de olie uit het potje.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zorg dat het filodeeg volledig ontdooid is. Leg het dan onder een theedoek, filodeeg is zo dun dat het snel zal uitdrogen.
Meng de geitenkaas met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en spek.
Snijd het filodeeg in 12 gelijke vierkantjes. Vet de muffinvorm in met olie uit het potje en vet dan ook alle 12 de vierkantjes hiermee in. Plak 2 vierkantjes op elkaar zodat je 6 bakjes krijgt, plaats deze dan elk in de muffinvorm.
Vul de bakjes met het geitenkaas mengsel. Bak de filodeegbakjes krokant in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Eventueel garneren met peterselie, tuinkers, bieslook of net wat je wilt. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.