Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coquilles-st-jacques-met-karamel-en-balsamico
Dep de coquilles droog met keukenpapier en controleer of ze goed zijn schoongemaakt.
Soms zit er nog een wit stukje aan vast, dit is de spier en is een beetje taai dus het is aan te raden deze voorzichtig te verwijderen.
Haal de coquilles door de poedersuiker en verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten en haal ze dan uit de pan.
Voeg nog een beetje extra poedersuiker toe (in totaal ongeveer 4 eetlepels poedersuiker) om te laten karamelliseren en blus af met een scheut balsamico azijn.
Serveer de gebakken coquilles direct met de balsamico-karamel en verdeel een klein snufje zout op elke coquille. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!