Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico
😍 30Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.

10 minuten
2 personen
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico ingrediënten
Recept coquilles st. jacques met karamel en balsamico

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Dep de coquilles droog met keukenpapier en controleer of ze goed zijn schoongemaakt. 

Soms zit er nog een wit stukje aan vast, dit is de spier en is een beetje taai dus het is aan te raden deze voorzichtig te verwijderen. 

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico afmaken – 5 minutes

Haal de coquilles door de poedersuiker en verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten en haal ze dan uit de pan. 

Voeg nog een beetje extra poedersuiker toe (in totaal ongeveer 4 eetlepels poedersuiker) om te laten karamelliseren en blus af met een scheut balsamico azijn. 

Serveer de gebakken coquilles direct met de balsamico-karamel en verdeel een klein snufje zout op elke coquille. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

30 waarderingen
😍
30
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
229.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.95 g
30.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.71 g
0.07 g
Eiwitten
18.76 g
Vezels
0 g
Natrium
700 mg
Mineralen
Ijzer
1.28 mg
Calcium
12.55 mg
Magnesium
27.05 mg
Kalium
27.05 mg
Fosfor
250 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.63 mg
Jodium
0 µg
Selenium
25 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0 mg
Vitamine B12
1.25 µg
Foliumzuur
6.25 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.