Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-12-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coquilles-st-jacques-met-karamel-en-balsamico
Dep de coquilles droog met keukenpapier en controleer of ze goed zijn schoongemaakt.
Soms zit er nog een wit stukje aan vast, dit is de spier en is een beetje taai dus het is aan te raden deze voorzichtig te verwijderen.
Haal de coquilles door de poedersuiker en verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten en haal ze dan uit de pan.
Voeg nog een beetje extra poedersuiker toe (in totaal ongeveer 4 eetlepels poedersuiker) om te laten karamelliseren en blus af met een scheut balsamico azijn.
Serveer de gebakken coquilles direct met de balsamico-karamel en verdeel een klein snufje zout op elke coquille. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-12-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.