Ohmydish.nl


Kruidige geroosterde bloemkool

Deze kruidige geroosterde bloemkool is een heerlijk bijgerecht dat snel gemaakt is. Met de kruiden kun je volop variëren naar je eigen favoriete smaak.

Kruidige geroosterde bloemkool
25 minuten 4 personen Bijgerechten
Kruidige geroosterde bloemkool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bloemkool
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel gemalen chili
  • 1,5 theelepel gerookte paprika poeder
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Kruidige geroosterde bloemkool ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • klein mesje
  • grote kom
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Bereiden

25 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-geroosterde-bloemkool


Voorbereiding -- 5 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en plaats deze in de grote kom. Verdeel de kruiden over de bloemkool roosjes en zorg dat het goed verdeeld is. Besprenkel ruim met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Kruidige geroosterde bloemkool Kruidige geroosterde bloemkool

Kruidige geroosterde bloemkool afmaken -- 20 minuten

Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster deze ongeveer 20 minuten in de oven. Schep ze tussentijds enkele keren om, zodat alle kanten krokant zullen worden.

Serveer als bijgerecht maar je kunt deze krokante bloemkool ook serveren als tapas. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Patatas bravas

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.