Deze hummus met ras el hanout is nóg lekkerder dan de standaard hummus. Deze Noord Afrikaanse kruidenmix verschilt per keuken, maar is altijd overheerlijk!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus-met-ras-el-hanout
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht te wellen en erna ongeveer 30 minuten te koken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine pan en verwarm hier de ras el hanout in.
Op deze manier komt de smaak van de kruiden nog meer tot zijn recht, dit heet myoteren. Laat de olie dan afkoelen.
Plaats de gare kikkererwten in de keukenmachine samen met eventueel 2 eetlepels van het kookvocht om het extra smeuïg te maken.
Voeg het citroensap, de gepelde knoflooktenen en de ras el hanout olie toe. Pureer het geheel in de keukenmachine en voeg olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
Breng op smaak met zout. Heerlijk op brood of dip er gesneden rauwe groenten in, geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!