Ohmydish.nl


Hummus met ras el hanout

Deze hummus met ras el hanout is nóg lekkerder dan de standaard hummus. Deze Noord Afrikaanse kruidenmix verschilt per keuken, maar is altijd overheerlijk!

Hummus met ras el hanout
10 minuten 6 personen Bijgerechten
Hummus met ras el hanout

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2,5 eetlepel ras el hanout (Noord Afrikaanse kruidenmix)
  • ongeveer 150 gram uitgelekte kikkererwten
  • sap van een halve citroen
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • zout naar smaak
Hummus met ras el hanout ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • houten lepel
  • keukenmachine

Bereiden


10 minuten 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus-met-ras-el-hanout


Hummus met ras el hanout maken -- 10 minuten

Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht te wellen en erna ongeveer 30 minuten te koken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine pan en verwarm hier de ras el hanout in. Op deze manier komt de smaak van de kruiden nog meer tot zijn recht, dit heet myoteren. Laat de olie dan afkoelen.

Hummus met ras el hanout Hummus met ras el hanout

Plaats de gare kikkererwten in de keukenmachine samen met eventueel 2 eetlepels van het kookvocht om het extra smeuïg te maken.

Voeg het citroensap, de gepelde knoflooktenen en de ras el hanout olie toe. Pureer het geheel in de keukenmachine en voeg olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Breng op smaak met zout. Heerlijk op brood of dip er gesneden rauwe groenten in, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Sandwich met stoofpeertjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.