Deze hummus met ras el hanout is nóg lekkerder dan de standaard hummus. Deze Noord Afrikaanse kruidenmix verschilt per keuken, maar is altijd overheerlijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht te wellen en erna ongeveer 30 minuten te koken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine pan en verwarm hier de ras el hanout in.
Op deze manier komt de smaak van de kruiden nog meer tot zijn recht, dit heet myoteren. Laat de olie dan afkoelen.
Plaats de gare kikkererwten in de keukenmachine samen met eventueel 2 eetlepels van het kookvocht om het extra smeuïg te maken.
Voeg het citroensap, de gepelde knoflooktenen en de ras el hanout olie toe. Pureer het geheel in de keukenmachine en voeg olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
Breng op smaak met zout. Heerlijk op brood of dip er gesneden rauwe groenten in, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.