Deze zalmrolletjes met mierikswortel zijn heerlijk als tapas tijdens een feestje, maar je kunt ze ook serveren als onderdeel van een voorgerecht of salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-01-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-09-2024
Klop de slagroom met een garde tot deze net niet stijf genoeg is, dus iets dikker dan yoghurt dikte.
Roer er dan de geraspte mierikswortel bij en breng op smaak met een snufje zout.
Leg een plak gerookte zalm op de snijplank en snij deze eventueel bij tot een mooie smalle plak.
Verdeel een beetje rucola aan het uiteinde op de zalm. Laat een centimeter vrij van de rand in de lengte zodat je nog makkelijk kunt rollen.
Verdeel een theelepeltje mierikswortelroom, niet teveel, op de rucola en rol de zalm dicht.
Garneer de zalmrolletjes met verse dille, geniet ervan!
Tip: Je kunt deze rolletjes bijvoorbeeld ook serveren als onderdeel van een voorgerecht of salade.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.