Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham
😍 39Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Een ontzettend eenvoudig recept voor tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham. Deze mag niet ontbreken op je volgende feestje met tapas!

10 minuten
4 personen
Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham ingrediënten
Recept tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 13-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 23-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

De tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham maken – 10 minuten

Snijd de galia meloen in 4 parten met behulp van een koksmes. Snijd kleine bolletjes uit de meloenparten met een meloenbolletjeslepel. Plaats de meloenbolletjes in het kommetje.

Herhaal totdat je geen bolletjes meer uit de meloen kunt snijden. 

Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham
Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Laat het vocht uit de verpakking van de mini mozzarella bolletjes lekken. Haal de Spaanse ham uit de verpakking en snijd elke plak in 4 delen.

Pak een houten spiesje en prik er een meloenbolletje doorheen. Vouw dan een vierde plakje gedroogde Spaanse ham op en prik deze ook op het spiesje, prik er dan een mini mozzarella bolletje door. 

Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham
Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Voeg dan nogmaals een opgevouwen plakje gedroogde Spaanse ham en maak af met een meloen bolletje. Herhaal deze stap totdat de ingrediënten opgemaakt zijn.

Bewaar de tapas spiesjes met meloen, mozzarella en ham tot maximaal 1 dag afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Deze spiesjes zijn heerlijk met wat balsamicocrème er overheen, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

39 waarderingen
😍
39
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
127.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.29 g
2.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.23 g
4.04 g
Eiwitten
10.39 g
Vezels
0.09 g
Natrium
377.44 mg
Mineralen
Ijzer
0.55 mg
Calcium
129.91 mg
Magnesium
10.13 mg
Kalium
10.13 mg
Fosfor
110.6 mg
Koper
0.06 mg
Zink
1.18 mg
Jodium
0.1 µg
Selenium
0.06 µg
Vitamines
Vitamine C
2.11 mg
Vitamine D
0.07 mg
Vitamine A
6.75 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.56 µg
Foliumzuur
5.86 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
0.29 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.