Rode bieten hummus

(4)

Rode bieten hummus is perfect voor feestjes door de mooie kleur en je kunt er alles in dippen wat je maar wilt, zoals knapperige groenten en meer!

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Rode bieten hummus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 middelgrote rauwe rode bieten
  • 1 grote knoflookteen
  • 1/2e citroen (sap)
  • 200 gram voorgekookte kikkererwten
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Rode bieten hummus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • aluminiumfolie
  • foodprocessor
  • vergiet

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-hummus


Voorbereiding – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de rode bieten met koud water en pak ze in met aluminiumfolie samen met het knoflookteentje. 

Je hoeft ze niet allemaal individueel in te pakken, één pakketje is voldoende. Rooster de bieten ongeveer 45 minuten.

Laat ze vervolgens iets afkoelen zodat je ze met je handen vast kunt pakken. Om te voorkomen dat je handen voorlopig roze kleuren, kun je handschoenen dragen. 

Rode bieten hummus
Rode bieten hummus

Rode bieten hummus afmaken – 5 minuten

Schil de geroosterde rode bieten en pel de knoflookteen. Deze is nu zacht geworden, dus kun je heel makkelijk eruit knijpen.

Plaats de knoflook en rode bieten in de food processor samen met het sap van een halve citroen.

Draai de rode bieten en kikkererwten glad in de foodprocessor en voeg olijfolie toe tot de hummus glad genoeg is.

Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

4 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.