Thema: stoofvlees recepten

47 Recepten

Stoofvlees is vlees dat op een laag vuur gedurende langere tijd gegaard is. Het meestal taaie vlees wordt op deze manier lekker mals en heerlijk om als bijgerecht te serveren. Door kruiden toe te voegen tijdens het sudderen van het vlees krijg je extra veel smaak in het gerecht.

Ook zo gek op stoofvlees? Bekijk hier al onze recepten voor zelfgemaakt stoofvlees, van varkensvlees, rundvlees tot kip. Simpele en lekkere stoofvleesrecepten vind je hier.


Babi Pongteh

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Babi Pongteh (babi pong tay) komt uit de Peranakaanse keuken, een keuken die o.a. Chinese en Maleisische invloeden combineert. Mals varkensvlees met shiitake en een heerlijke saus.


Goulashkroket

Kooktijd 2 uur 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Eet jij wel eens een goulashkroket? Wist je dat je deze ook zelf kunt maken, met mals rundvlees, paprika en meer in een krokant jasje. Yum!


Pot au feu

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten.


Marokkaanse stoofpot

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Een kruidige Marokkaanse stoofpot met mals rundvlees, kikkererwten, courgette en meer. Extra lekker in combinatie met couscous.


Huzarensalade

Kooktijd 5 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Een heerlijk frisse huzarensalade met rundvlees, aardappel en groenten. Deze salade is het lekkerste als deze een nacht kan intrekken.


Grieks stoofvlees

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Dit Grieks stoofvlees is extra lekker en fris met tzatziki, olijven en feta. Dat maakt dit stoofvlees uit de slowcooker of braadpan het hele jaar ideaal.


Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Kooktijd 6 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan.


Zelf kroketten maken

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Zelf kroketten maken ziet er wellicht moeilijker uit dan het is. Heerlijk draadjesvlees met een krokante gefrituurde paneerlaag.


Stoofvlees met appelstroop en champignons

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders.


Poutine met stoofvlees

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

In Canada eten ze Poutine als comfort food, net zoals wij de kapsalon kennen. Friet met kaas en veel saus, en in deze verse een poutine met stoofvlees. Yum!


Birria de res - Mexicaans stoofvlees

Kooktijd 7 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Tijdens koude dagen is een heerlijke stoofpot altijd lekker. Probeer eens dit heerlijke Mexicaanse stoofvlees, deze birria de res is een tikkeltje pittig.


Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Kooktijd 5 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (74)

Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping.


Belgisch stoofvlees

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (124)

Dit Belgisch stoofvlees wil je maken, het is zo mals dat het vlees uit elkaar valt. Klassiek met friet en dat smaakt ook echt het beste bij dit stoofvlees!


Griekse Stifado

Kooktijd 4 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (60)

Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.


Babi ketjap

Kooktijd 1 uur 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (88)

Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gestoofde sukadelappen ? Deze gestoofde sukadelappen zijn heerlijk ouderwets, ze vallen uit elkaar zo mals zijn deze runderlapjes in een smakelijke saus van o.a. rode wijn en ui.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 194 calorieën p.p.

Gestoofde sukadelappen

Ingrediënten


  • 4 sukadelappen
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • bloem
  • flinke klont boter
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels stroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels

Bereiding

(98)
1
Tip: gebruik bij voorkeur zwarte peper, deze geeft het gerecht een veel warme smaak. 
2
Haal de sukadelappen een half uur vooraf uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. 
3
Pel de uien en snijd deze in (halve) dunne ringen. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.Gestoofde sukadelappen
4
Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bestrooi de sukadelappen met zwarte peper en zout. Bedek de sukadelappen aan beide kanten met een dun laagje bloem. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.