Een Feijoada stoofpot kan op verschillende manieren worden bereid. Traditioneel wordt deze geserveerd met sinaasappel, rijst en gekookte kool.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 6 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Officieel wordt deze stoofpot gemaakt met zwarte bonen, wij konden deze helaas niet vinden, dus gebruiken voor deze keer rode kidneybonen. Zorg ervoor dat de gedroogde bonen ongeveer 12 uur vooraf geweekt zijn in koud water.
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de chorizo en worsten in kleinere stukken en bestrooi het varkensvlees (met bot) met peper en zout.
Voeg de knoflook, uien, komijn, chorizo en worsten toe aan de slowcooker.
Voeg het varkensvlees, laurierblaadjes, takjes peterselie en de bonen ook toe aan de slowcooker. Schenk er een laagje water bij en stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.
Snijd ondertussen de savooiekool in stukken. Verwijder de schil van de sinaasappels, dit kun je gemakkelijk doen door eerst de boven- en onderkant weg te snijden en dan rondom de schil en zoveel mogelijk wit weg te snijden.
Snijd dan de partjes voorzichtig tussen de vliesjes uit met een scherp mes. Voeg het sap dat dan overblijft van de sinaasappels toe aan de slowcooker.
Breng een grote pan en een middelgrote pan met water en zout aan de kook. Kook de rijst gaar in de middelgrote pan en kook de savooiekool enkele minuten in de grote pan.
Zodra het vlees van het bot afvalt, is de stoofpot klaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel komijn. Verwijder de takjes peterselie en laurierblaadjes.
Verdeel het varkensvlees in kleinere stukken en verwijder het bot. Serveer met rijst, sinaasappelpartjes en gekookte savooiekool. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.