Feijoada stoofpot
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Feijoada stoofpot

Een Feijoada stoofpot kan op verschillende manieren worden bereid. Traditioneel wordt deze geserveerd met sinaasappel, rijst en gekookte kool.

6 uur 15 minuten
6 personen
Feijoada stoofpot ingrediënten

Recept feijoada stoofpot

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 6 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
6 uur 5 minuten
Totale tijd
6 uur 15 minuten

Officieel wordt deze stoofpot gemaakt met zwarte bonen, wij konden deze helaas niet vinden, dus gebruiken voor deze keer rode kidneybonen. Zorg ervoor dat de gedroogde bonen ongeveer 12 uur vooraf geweekt zijn in koud water.

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de chorizo en worsten in kleinere stukken en bestrooi het varkensvlees (met bot) met peper en zout. 

Voeg de knoflook, uien, komijn, chorizo en worsten toe aan de slowcooker. 

Feijoada stoofpot
Feijoada stoofpot

Feijoada stoofpot afmaken – 6 uur minuten + 5 min

Voeg het varkensvlees, laurierblaadjes, takjes peterselie en de bonen ook toe aan de slowcooker. Schenk er een laagje water bij en stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur. 

Snijd ondertussen de savooiekool in stukken. Verwijder de schil van de sinaasappels, dit kun je gemakkelijk doen door eerst de boven- en onderkant weg te snijden en dan rondom de schil en zoveel mogelijk wit weg te snijden. 

Snijd dan de partjes voorzichtig tussen de vliesjes uit met een scherp mes. Voeg het sap dat dan overblijft van de sinaasappels toe aan de slowcooker. 

Breng een grote pan en een middelgrote pan met water en zout aan de kook. Kook de rijst gaar in de middelgrote pan en kook de savooiekool enkele minuten in de grote pan. 

Zodra het vlees van het bot afvalt, is de stoofpot klaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel komijn. Verwijder de takjes peterselie en laurierblaadjes. 

Verdeel het varkensvlees in kleinere stukken en verwijder het bot. Serveer met rijst, sinaasappelpartjes en gekookte savooiekool. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
603.49 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.02 g
8.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.88 g
11.47 g
Eiwitten
59.61 g
Vezels
7.8 g
Natrium
1018.61 mg
Mineralen
Ijzer
2.93 mg
Calcium
89.83 mg
Magnesium
71.54 mg
Kalium
71.54 mg
Fosfor
446.08 mg
Koper
0.21 mg
Zink
3.98 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
46.06 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.99 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.75 mg
Vitamine B12
1.53 µg
Foliumzuur
33.55 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Feijoada stoofpot"
Anne Birgit zegt op 27-03-2019
Ik zit echt te smullen bij het zien van je vele recepten! Zelf heb ik net een slowcooker gekocht en ik heb een vraag aan iemand die er meer ervaring mee heeft. Ik kwam dit recept https://stoerevrouwensporten.nl/food/recept-vegan-curry-aubergine/ tegen en vraag me af of dat wel klopt, hoe lang moeten kikkererwten in de slowcooker? Blijven ze dan niet hard?
Ohmydish zegt op 27-03-2019
Hallo Anne, dankje! Een slowcooker is echt top he, wat heb je er al in gemaakt? :) Ik heb het recept dat je linkt even bekeken, er staat geen tijd bij hoe lang deze nodig heeft in de slowcooker. Maar ik denk persoonlijk dat kikkererwten wel wat langer nodig hebben om echt gaar te worden, aangezien je gedroogde kikkererwten sowieso al na het wellen toch nog wel een tijdje in water moet koken. Ik heb nog een verpakking gedroogde in de kast staan en heb even voor je gekeken, daarop adviseren ze zelfs na het wellen nog 1,5 uur koken in ruim water. Dus ik zou de auteur van het recept een berichtje sturen mocht je het zeker willen weten. Ik heb er zelf namelijk geen ervaring mee om gedroogde kikkererwten direct in de slowcooker te maken :) Groetjes
Dick Siesling zegt op 24-05-2019
Hoe lang moet de bonen in koken. Apart in een pan, hoe lang, 20 minuten of een half uur. Daarna in de slowcooker. Of niet gewoon in de slowcooker. Ik denk dat het niet goed is. Ohmydish ik hoop dat u mij kunt helpen. Hoogachtend, Dick Siesling
Ohmydish zegt op 24-05-2019
Hallo Dick, de bonen hoeven niet vooraf gekookt te worden. Aangezien de slowcooker voor dit recept 6 uur lang langzaam zal garen, is dit voldoende om de bonen te garen. Als je bijv. een kleiner stuk vlees gebruikt of om een andere reden de tijd in de slowcooker verlaagd, dan zullen de bonen niet gaar zijn. Ze hebben wel echt minstens 6 uur nodig. Zorg er wel voor dat de bonen een nacht in koud water hebben kunnen wellen :) Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.