Zelf kroketten maken ziet er wellicht moeilijker uit dan het is. Heerlijk draadjesvlees met een krokante gefrituurde paneerlaag.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-kroketten-maken
Je zult merken dat de bouillon is ingekookt en sterker van smaak is geworden. Pluk het vlees fijn, dit kun je het beste met 2 vorken doen. Meet 200 ml van de bouillon af en zet dit opzij. Verwarm 60 gram boter en voeg dan in één keer 60 gram bloem toe. Laat de roux nog even door garen en voeg dan geleidelijk 200 ml bouillon toe. Roer dan eventueel een klein beetje room erdoor samen met de stukjes stoofvlees. Breng op smaak met peper en zout, je mag best wat meer peper gebruiken want dat past goed bij het rundvlees. Schep het mengsel in een (ondiepe) schaal en laat de ragout minimaal 4 uur afkoelen.
Zelf kroketten maken
Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de kroketten in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.