Ohmydish.nl


Zelf kroketten maken

Zelf kroketten maken ziet er wellicht moeilijker uit dan het is. Heerlijk draadjesvlees met een krokante gefrituurde paneerlaag.

Zelf kroketten maken
2 uur 30 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Zelf kroketten maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram runder stoofvlees
  • 1 liter runderbouillon - je kunt deze zelf maken of gebruik bouillonblokjes
  • optioneel: een aantal zwarte peperkorrels
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram bloem + extra
  • optioneel: klein scheutje room
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eiwitten
  • paneermeel
Zelf kroketten maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • grote kom
  • 2 vorken
  • ondiepe schaal
  • 3 diepe borden
  • braadpan of friteuse

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 30 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-kroketten-maken


Voorbereiding -- 2 uur

Snijd het stoofvlees in stukjes, niet al te groot. Breng dit samen met een liter runderbouillon in een middelgrote pan aan de kook. Voeg hier eventueel een aantal peperkorrels aan toe. Zodra de bouillon kookt, zet je het vuur laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

Je zult merken dat de bouillon is ingekookt en sterker van smaak is geworden. Pluk het vlees fijn, dit kun je het beste met 2 vorken doen. Meet 200 ml van de bouillon af en zet dit opzij. Verwarm 60 gram boter en voeg dan in één keer 60 gram bloem toe. Laat de roux nog even door garen en voeg dan geleidelijk 200 ml bouillon toe. Roer dan eventueel een klein beetje room erdoor samen met de stukjes stoofvlees. Breng op smaak met peper en zout, je mag best wat meer peper gebruiken want dat past goed bij het rundvlees. Schep het mengsel in een (ondiepe) schaal en laat de ragout minimaal 4 uur afkoelen.

Zelf kroketten maken Zelf kroketten maken

De kroketten afmaken -- 30 minuten

Zet 3 diepe borden klaar, vul er eentje met bloem, een andere met eiwit en de laatste met paneermeel. Gebruik je handen om kroketten te vormen van de ragout, een kroket heeft de mooiste dikte met 80 gram ragout. Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de ragout volledig bedekt is. Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal tot alle ragout is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de kroketten in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zuurkoolschotel met ananas
Volgend recept →
Chocolade paasnestjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.