Zelf kroketten maken ziet er wellicht moeilijker uit dan het is. Heerlijk draadjesvlees met een krokante gefrituurde paneerlaag.
Tip: maak je eigen runderbouillon met behulp van ons recept, of gebruik simpelweg runderbouillonblokjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-03-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-09-2024
Snijd het stoofvlees in stukjes, niet al te groot. Breng dit samen met een liter runderbouillon in een middelgrote pan aan de kook. Voeg hier eventueel een aantal peperkorrels aan toe. Zodra de bouillon kookt, zet je het vuur laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.
Je zult merken dat de bouillon is ingekookt en sterker van smaak is geworden. Pluk het vlees fijn, dit kun je het beste met 2 vorken doen. Meet 200 ml van de bouillon af en zet dit opzij. Verwarm 60 gram boter en voeg dan in één keer 60 gram bloem toe.
Laat de roux nog even door garen en voeg dan geleidelijk 200 ml bouillon toe. Roer dan eventueel een klein beetje room erdoor samen met de stukjes stoofvlees.
Breng op smaak met peper en zout, je mag best wat meer peper gebruiken want dat past goed bij het rundvlees. Schep het mengsel in een (ondiepe) schaal en laat de ragout minimaal 4 uur afkoelen.
Zet 3 diepe borden klaar, vul er eentje met bloem, een andere met eiwit en de laatste met paneermeel. Gebruik je handen om kroketten te vormen van de ragout, een kroket heeft de mooiste dikte met 80 gram ragout.
Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de ragout volledig bedekt is. Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel.
Herhaal tot alle ragout is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk. Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius.
Frituur de kroketten in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Eet smakelijk!
Wat zit er in een kroket?
Voor de rundvlees kroketten zit er voor het grootste gedeelte stoofvlees, ofwel draadjesvlees, in de kroketten. Verder ook nog o.a. een roux en bouillon.
Welk rundvlees voor kroketten?
Je kunt verschillende soorten rundvlees gebruiken dat geschikt is om te sudderen/stoven. Denk hierbij aan runderpoulet, riblappen of sukadelappen.
Hoe bak je kroketten?
Verwarm neutrale olie of frituurolie tot 175 graden Celsius en frituur de kroketten dan mooi goudbruin. Frituur niet teveel kroketten tegelijk en leg ze nooit op elkaar.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.