Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst. Gestoofd varkensvlees in een heerlijke saus.
Babi ketjap is een heerlijk en bekend gerecht uit de Indonesische keuken. Het is misschien niet zo bekend als babi pangang, maar het is wel minstens zo lekker.
Dit heerlijk gestoofd varkensvlees wordt vaak geserveerd als onderdeel van een rijsttafel, of als avondmaaltijd samen met rijst, atjar tjampoer en een frisse komkommersalade. Je kunt deze babi ketjap eventueel ook in de slowcooker bereiden, voeg dan maar een heel klein scheutje water toe. In een braadpan zal het water namelijk verdampen, terwijl dat bij een slowcooker niet het geval is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-11-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit de limoen en zet opzij.
Snijd het varkensvlees indien nodig in kleinere stukken en bestrooi deze met peper en zout.
Bedek de stukjes varkensvlees dan met een dun laagje bloem en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
Verhit een scheut olie in een grote braadpan en bak de bebloemde stukjes varkensvlees mooi goudbruin aan alle kanten.
Zorg ervoor dat je niet teveel vlees tegelijk in de pan doet, dan zullen ze namelijk niet mooi bruin bakken.
Bak het vlees in delen en voeg het dan allemaal weer toe aan de braadpan.
Bak dan ook de fijngesneden ui en knoflook nog enkele minuten mee. Voeg de gemalen komijn en koriander toe en bak dit nog kort.
Blus af met het limoensap en zet het vuur laag, je kunt eventueel voor meer smaak de uitgeperste limoen ook nog toevoegen.
Voeg een flinke scheut water toe samen met de ketjap en gember siroop en laat het geheel ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
Zorg ervoor dat er genoeg water in zit, als deze teveel is verdampt kun je wat extra toevoegen om aanbranden te voorkomen.
Zodra het vlees mals is geworden is het stoofvlees klaar, breng de saus op smaak met eventueel meer kruiden, gember siroop of ketjap en verwijder de uitgeperste limoen.
Serveer de babi ketjap met rijst en eventueel een makkelijke komkommersalade, atjar tjampoer en bijvoorbeeld kroepoek of emping. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.