In Canada eten ze Poutine als comfort food, net zoals wij de kapsalon kennen. Friet met kaas en veel saus, en in deze verse een poutine met stoofvlees. Yum!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poutine-met-stoofvlees
Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten. Als de pan te klein is kun je het vlees beter in delen bakken. Schenk er dan een grote fles bruin bier bij en breng aan de kook. Roer er 4 eetlepels appelstroop doorheen en voeg ook de kruidnagels samen met het laurierblad toe. Laat het vlees dan minimaal 2 uur zachtjes sudderen, de exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt en de grootte van de stukjes.
Poutine met stoofvlees
Vers gesneden friet kun je het beste op lagere temperatuur voorbakken (150 graden Celsius) en daarna mooi krokant afbakken op 190 graden Celsius. Dit geldt voor olie en de airfryer.
Verwijder de kruidnagels en laurierblad uit het stoofvlees en breng eventueel op smaak met peper, zout of meer stroop. Gebruik 2 vorken om het vlees eventueel nog fijner te maken. Plaats de friet in een grote schaal of kleinere schalen en verdeel hier het stoofvlees over met flink veel saus. Verdeel hier wat mozzarella over en laat dit smelten in de oven of airfryer. Serveer direct met bijvoorbeeld een salade, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.