In Canada eten ze Poutine als comfort food, net zoals wij de kapsalon kennen. Friet met kaas en veel saus, en in deze verse een poutine met stoofvlees. Yum!
Tip: gebruik de kruimige aardappels om zelf friet te snijden, maar je kunt ook kant en klare friet gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd het stoofvlees in stukken, verwijder eventueel overtollig vet en spieren. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout zorg dat de stukjes vlees rondom met een dun laagje bloem bedekt zijn.
Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten. Als de pan te klein is kun je het vlees beter in delen bakken.
Schenk er dan een grote fles bruin bier bij en breng aan de kook. Roer er 4 eetlepels appelstroop doorheen en voeg ook de kruidnagels samen met het laurierblad toe.
Laat het vlees dan minimaal 2 uur zachtjes sudderen, de exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt en de grootte van de stukjes.
De friet kun je op verschillende manieren maken. Je kunt diepvries of verse friet gebruiken, of snijd deze zelf van kruimige aardappels. Als je deze zelf gaat snijden kun je ervoor kiezen om ze met of zonder schil te maken.
Je kunt de friet in olie frituren of bak ze bijvoorbeeld in een airfryer of oven. Vers gesneden friet kun je het beste op lagere temperatuur voorbakken (150 graden Celsius) en daarna mooi krokant afbakken op 190 graden Celsius.
Dit geldt voor olie en de airfryer. Verwijder de kruidnagels en laurierblad uit het stoofvlees en breng eventueel op smaak met peper, zout of meer stroop. Gebruik 2 vorken om het vlees eventueel nog fijner te maken.
Plaats de friet in een grote schaal of kleinere schalen en verdeel hier het stoofvlees over met flink veel saus. Verdeel hier wat mozzarella over en laat dit smelten in de oven of airfryer.
Serveer direct met bijvoorbeeld een salade, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.