Ohmydish.nl


Poutine met stoofvlees

In Canada eten ze Poutine als comfort food, net zoals wij de kapsalon kennen. Friet met kaas en veel saus, en in deze verse een poutine met stoofvlees. Yum!

3 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Poutine met stoofvlees

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram runder stoofvlees
  • 1 grote fles bruin bier (halve liter)
  • 4 eetlepels appelstroop
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • flinke klont boter
  • 800 gram kruimige aardappels om zelf friet te snijden of gebruik friet naar keuze
  • ongeveer 100 gram (geraspte) mozzarella
Poutine met stoofvlees ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • vleestang
  • lepel
  • frituurpan en/of airfryer/oven

Bereiden


3 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poutine-met-stoofvlees


Voorbereiding -- 2 uur + 30 minuten

Snijd het stoofvlees in stukken, verwijder eventueel overtollig vet en spieren. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout zorg dat de stukjes vlees rondom met een dun laagje bloem bedekt zijn.

Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten. Als de pan te klein is kun je het vlees beter in delen bakken. Schenk er dan een grote fles bruin bier bij en breng aan de kook. Roer er 4 eetlepels appelstroop doorheen en voeg ook de kruidnagels samen met het laurierblad toe. Laat het vlees dan minimaal 2 uur zachtjes sudderen, de exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt en de grootte van de stukjes.

Poutine met stoofvlees Poutine met stoofvlees

Poutine met stoofvlees afmaken -- 30 minuten

De friet kun je op verschillende manieren maken. Je kunt diepvries of verse friet gebruiken, of snijd deze zelf van kruimige aardappels. Als je deze zelf gaat snijden kun je ervoor kiezen om ze met of zonder schil te maken. Je kunt de friet in olie frituren of bak ze bijvoorbeeld in een airfryer of oven.

Vers gesneden friet kun je het beste op lagere temperatuur voorbakken (150 graden Celsius) en daarna mooi krokant afbakken op 190 graden Celsius. Dit geldt voor olie en de airfryer.

Verwijder de kruidnagels en laurierblad uit het stoofvlees en breng eventueel op smaak met peper, zout of meer stroop. Gebruik 2 vorken om het vlees eventueel nog fijner te maken. Plaats de friet in een grote schaal of kleinere schalen en verdeel hier het stoofvlees over met flink veel saus. Verdeel hier wat mozzarella over en laat dit smelten in de oven of airfryer. Serveer direct met bijvoorbeeld een salade, smakelijk!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Lasagne bolognese

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.