Deze ouderwetse gestoofde schouderkarbonade is een klassiek Frans recept met rode wijn en kruiden. Het vlees wordt er ontzettend mals en zacht van.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2024
Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de knoflook fijn en de uien in (halve) dunne ringen. Dep de schouderkarbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze dan met peper en zout.
Verhit boter in de braadpan met dikke bodem en bak hierin de karbonades bruin aan beide kanten. Voeg er dan de ui, knoflook en tomatenpuree aan toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Schenk er dan de wijn bij samen met de kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen. Voeg na enkele minuten ook het water toe en plaats de deksel op de pan. Laat het dan zachtjes stoven voor ongeveer een uur.
Was de krieltjes met schil en voeg deze na ongeveer een uur toe. Laat het geheel dan nog een half uur zachtjes garen.
Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen. Serveer eventueel met een salade of warme groenten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.