Gestoofde schouderkarbonade
😍 61Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gestoofde schouderkarbonade

Deze ouderwetse gestoofde schouderkarbonade is een klassiek Frans recept met rode wijn en kruiden. Het vlees wordt er ontzettend mals en zacht van.

1 uur 45 minuten
4 personen
Gestoofde schouderkarbonade ingrediënten
Recept gestoofde schouderkarbonade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Voorbereiding – 1 uur 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de knoflook fijn en de uien in (halve) dunne ringen. Dep de schouderkarbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze dan met peper en zout. 

Verhit boter in de braadpan met dikke bodem en bak hierin de karbonades bruin aan beide kanten. Voeg er dan de ui, knoflook en tomatenpuree aan toe en bak dit nog enkele minuten langer. 

Schenk er dan de wijn bij samen met de kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen. Voeg na enkele minuten ook het water toe en plaats de deksel op de pan. Laat het dan zachtjes stoven voor ongeveer een uur. 

Gestoofde schouderkarbonade
Gestoofde schouderkarbonade

Gestoofde schouderkarbonade afmaken – 30 minuten

Was de krieltjes met schil en voeg deze na ongeveer een uur toe. Laat het geheel dan nog een half uur zachtjes garen. 

Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen. Serveer eventueel met een salade of warme groenten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

61 waarderingen
😍
61
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
507.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.55 g
5.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.89 g
9.51 g
Eiwitten
32.89 g
Vezels
4.37 g
Natrium
466.36 mg
Mineralen
Ijzer
3.43 mg
Calcium
72.69 mg
Magnesium
64.27 mg
Kalium
64.27 mg
Fosfor
415.84 mg
Koper
0.34 mg
Zink
4.14 mg
Jodium
3.07 µg
Selenium
0.92 µg
Vitamines
Vitamine C
19.64 mg
Vitamine D
0.94 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
1.11 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.59 mg
Vitamine B12
2.1 µg
Foliumzuur
44.63 µg
Vitamine E
0.29 mg
Vitamine K
7.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
8 reacties op "Gestoofde schouderkarbonade"
Florina Blokland zegt op 05-02-2019
Vanmorgen vroeg gemaakt, vanmiddag gegeten! Ontzettend lekker. Ik had karbonades uit het anti-verspillingsvak bij Appie meegenomen en had trek in stoofvlees. Wel een klein beetje azijn en een zoetje in de marinade gedaan. Na 3 uur marineren wat mosterd, zout en peper erop en aangebraden in restje jus/roomboter. Kruiden erbij en 11/2 uur gestoofd in de gietijzeren pan, met uien en wortel. In plaats van krieltjes heb ik een knolselderij/aardappelpuree gemaakt en toen het superzachte vlees onderin een ovenschaal gedaan. Voor wat extra eiwitten deed ik er nog 200 gram gare kydneybonen doorheen. Puree erop, kaas/paneermeel/klontjes roomboter erover en onder de grill. Het was buitengwoon lekker! Kan geen draadjesvlees tegenop wat mij betreft. Toe yoghurt met sinaasappelstukjes voor de vitamientjes! Dank voor de inspiratie! Het gaf me voldoende energie en eiwitten om zonet een uur te kunnen racefietsen in de kou!
Ohmydish zegt op 05-02-2019
Wat heerlijk Florina, klinkt erg goed! Zo hey een uur in de kou, daar heb je zeker wel die extra eiwitten voor nodig :) Wij hebben nu toevallig ook een knolselderij aardappelpuree op het vuur staan voor straks, heerlijk he!
Florina zegt op 05-02-2019
Heerlijk! Zowel de puree als het fietsen????‍♂️ Tot het volgende recept! ?
Ohmydish zegt op 05-02-2019
Zeker weten Florina, tot het volgende recept!
Stef zegt op 25-10-2021
Zonet getest! Super lekker ! Een echte aanrader!
Ohmydish zegt op 25-10-2021
Hi Stef, wat leuk om te horen dat de gestoofde schouderkarbonade goed is bevallen! Groetjes Véronique
Kimloos zegt op 09-01-2022
Ik was op zoek naar een recept om karbonades te stoven, als ik het bak dan worden ze meestal droog. Dit recept heeft zeker niet teleurgesteld, heerlijk malse schouderkarbonades! Bedankt voor het delen, dit is voor herhaling vatbaar! :-)
Ohmydish zegt op 09-01-2022
Super om te horen, dank voor je leuke bericht! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.