Zelf bitterballen maken heeft even tijd nodig vanwege het stoofvlees, maar dit maakt het juist extra lekker! Draadjesvlees met een krokant jasje, helemaal zelf gemaakt! Jammie!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-bitterballen-maken
Je zult merken dat de bouillon is ingekookt en sterker van smaak is geworden. Zeef de bouillon, bewaar het vlees en het vocht en de rest kan weg. De groenten en kruiden waren enkel om smaak te geven.
Pluk het vlees fijn, dit kun je het beste met 2 vorken doen. Meet 200 ml van het vocht af en zet dit opzij. Verwarm 60 gram boter en voeg dan in één keer 60 gram bloem toe. Laat de roux nog even door garen en voeg dan geleidelijk 200 ml bouillon toe. Roer dan de room erdoor en de stukjes stoofvlees. Breng op smaak met peper en zout, je mag best wat meer peper gebruiken want dat past goed bij het rundvlees. Schep het mengsel in een ondiepe schaal en laat de ragout minimaal 4 uur afkoelen.
Zelf bitterballen maken
Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de bitterballen in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.