Zelf bitterballen maken heeft even tijd nodig vanwege het stoofvlees, maar dit maakt het juist extra lekker! Draadjesvlees met een krokant jasje, helemaal zelf gemaakt! Jammie!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd het stoofvlees in stukjes, niet al te groot. Je kunt het stoofvlees ook garen in kant-en-klare runderbouillon, maar wij maken deze zelf. Snijd hiervoor de bleekselderij, wortels en ui grof en was deze goed.
Plaats de bleekselderij, wortel, ui, stoofvlees, bouquet garni, jeneverbessen en peperkorrels in een middelgrote pan samen met een liter water en breng aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.
Je zult merken dat de bouillon is ingekookt en sterker van smaak is geworden. Zeef de bouillon, bewaar het vlees en het vocht en de rest kan weg. De groenten en kruiden waren enkel om smaak te geven.
Pluk het vlees fijn, dit kun je het beste met 2 vorken doen. Meet 200 ml van het vocht af en zet dit opzij. Verwarm 60 gram boter en voeg dan in één keer 60 gram bloem toe. Laat de roux nog even door garen en voeg dan geleidelijk 200 ml bouillon toe.
Roer dan de room erdoor en de stukjes stoofvlees. Breng op smaak met peper en zout, je mag best wat meer peper gebruiken want dat past goed bij het rundvlees.
Schep het mengsel in een ondiepe schaal en laat de ragout minimaal 4 uur afkoelen.
Zet 3 diepe borden klaar, vul er eentje met bloem, een andere met eiwit en de laatste met paneermeel. Gebruik je handen om balletjes te vormen van de ragout. Je kunt er ook kroketten van maken.
Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de balletjes volledig zijn bedekt. Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel.
Herhaal tot alle ragout is gebruikt. Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de bitterballen in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.