Zelf bitterballen maken
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf bitterballen maken

Zelf bitterballen maken heeft even tijd nodig vanwege het stoofvlees, maar dit maakt het juist extra lekker! Draadjesvlees met een krokant jasje, helemaal zelf gemaakt! Jammie!

Zelf bitterballen maken ingrediënten

Recept zelf bitterballen maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
2 uur
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
2 uur 30 minuten

Voorbereiding – 2 uur

Snijd het stoofvlees in stukjes, niet al te groot. Je kunt het stoofvlees ook garen in kant-en-klare runderbouillon, maar wij maken deze zelf. Snijd hiervoor de bleekselderij, wortels en ui grof en was deze goed.

Plaats de bleekselderij, wortel, ui, stoofvlees, bouquet garni, jeneverbessen en peperkorrels in een middelgrote pan samen met een liter water en breng aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

Je zult merken dat de bouillon is ingekookt en sterker van smaak is geworden. Zeef de bouillon, bewaar het vlees en het vocht en de rest kan weg. De groenten en kruiden waren enkel om smaak te geven.

Pluk het vlees fijn, dit kun je het beste met 2 vorken doen. Meet 200 ml van het vocht af en zet dit opzij. Verwarm 60 gram boter en voeg dan in één keer 60 gram bloem toe. Laat de roux nog even door garen en voeg dan geleidelijk 200 ml bouillon toe.

Roer dan de room erdoor en de stukjes stoofvlees. Breng op smaak met peper en zout, je mag best wat meer peper gebruiken want dat past goed bij het rundvlees.

Schep het mengsel in een ondiepe schaal en laat de ragout minimaal 4 uur afkoelen. 

Zelf bitterballen maken
Zelf bitterballen maken

De bitterballen afmaken – 30 minuten

Zet 3 diepe borden klaar, vul er eentje met bloem, een andere met eiwit en de laatste met paneermeel. Gebruik je handen om balletjes te vormen van de ragout. Je kunt er ook kroketten van maken.

Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de balletjes volledig zijn bedekt. Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel.

Herhaal tot alle ragout is gebruikt. Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de bitterballen in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
369.04 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.16 g
2.62 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.11 g
10.86 g
Eiwitten
26.63 g
Vezels
2.78 g
Natrium
379.13 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
59.85 mg
Magnesium
28.99 mg
Kalium
28.99 mg
Fosfor
215.13 mg
Koper
0.19 mg
Zink
4.89 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
18.74 µg
Vitamines
Vitamine C
10.49 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
12.27 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.43 mg
Vitamine B12
1.94 µg
Foliumzuur
16.26 µg
Vitamine E
0.26 mg
Vitamine K
18.07 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf bitterballen maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.