Pasta met gerookte zalm en groene asperges

(19)

Een pasta met gerookte zalm en groene asperges die heerlijk fris en een tikkeltje romig is door de citroensaus. De perfecte lente pasta!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met gerookte zalm en groene asperges

Ingrediënten


  • 300 gram tagliatelle
  • 2 citroenen
  • 100 ml room
  • gerookte zalm
  • 500 gram groene asperges
  • 300 gram verse spinazie
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet of pasta tang
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: slacentrifuge
  • citruspers
  • diepe bakpan
  • kleine kom
  • grillpan
  • vleestang

Pasta met gerookte zalm en groene asperges Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-gerookte-zalm-en-groene-asperges


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges, je kunt deze eventueel ook afbreken dan zal de asperge breken op het punt waar deze houterig begint te worden. Besprenkel de asperges met olijfolie.

Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Rasp de schil en pers het sap uit 2 citroenen.

Pasta met gerookte zalm en groene asperges
Pasta met gerookte zalm en groene asperges

De pasta met gerookte zalm en groene asperges afmaken – 15 minuten

Verhit een diepe bakpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten mooi goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan en verhit olijfolie in dezelfde pan.

Bak de spinazie in delen in de bakpan en voeg hier na 2 minuten het citroensap en rasp aan toe. Laat het op middelhoog vuur zachtjes enkele minuten inkoken.

Verhit ondertussen ook een grillpan op hoog vuur. Grill de groene asperges in de grillpan en draai regelmatig tot ze beetgaar zijn. Breng de gegrilde asperges op smaak met peper en zout.

Voeg 100 ml room toe aan de spinazie samen met de pasta. Verwarm het geheel tot de saus mooi is ingedikt.

Snijd de gegrilde asperges in stukken, roer deze door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Serveer met plakjes gerookte zalm en maak af met pijnboompitten, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Pasta met gerookte zalm en groene asperges: Veel gestelde vragen

Welke zalm voor pasta met zalm?

Je kunt verschillende soorten gerookte zalm gebruiken voor deze pasta met zalm, zoals gerookte zalm met of zonder kruiden of gebruik bijvoorbeeld gerookte zalmsnippers.

Moet ik de groene asperges grillen?

Je hoeft de groene asperges niet perse te grillen, zo worden ze het lekkerste maar je kunt deze ook beetgaar bakken in een bakpan of kook ze in gezouten water.

0 reacties op Pasta met gerookte zalm en groene asperges

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.