De bekende banoffee pie met banaan, chocolade, room en karamel, maar dan in een glaasje voor een super makkelijk Banoffee toetje. Extra lekker voor Pasen met extra chocolade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt eventueel kant-en-klare karamel en/of chocoladesaus gebruiken. Officieel wordt een banoffee pie met dulce de leche gemaakt.
Hoe je makkelijk zelf karamelsaus kunt maken lees je hier. Gebruik hiervoor 50 gram suiker en voeg daarna 50 ml room toe.
Chocoladesaus maak je door 100 ml room te verwarmen op laag vuur en roer hier dan 50 gram pure chocolade in stukjes aan toe. Laat de saus vervolgens een beetje afkoelen.
Klop 200 ml slagroom tot deze stijf is, maar niet te stijf. Voeg eventueel suiker toe, maar houd er rekening mee dat de karamelsaus en chocoladesaus ook al zoet zijn.
Verkruimel 8 koekjes, dit kun je met een deegroller doen. Plaats de koekjes dan wel eerst in een hersluitbare zak om rommel te voorkomen. Snijd de bananen in plakjes.
Maak laagjes in glazen van koekkruimels, slagroom, banaan, chocoladesaus en karamelsaus. Eindig met banaan, chocoladesaus en karamelsaus. Bestrooi met pure hagelslag en serveer eventueel met een paaschocolaatje voor een leuk Paas toetje. Geniet ervan!
Waar komt banoffee vandaan?
Een banoffee pie is een Engelse taart, het is afkomstig van een samenvoeging van banana and toffee.
Welke karamel voor banoffee?
Officieel wordt er karamel gemaakt van gecondenseerde melk, ofwel dulce de leche. Voor een snellere variant kun je karamelsaus gebruiken gemaakt van suiker.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.