Deze vegetarische pasta met groene asperges is een snelle en makkelijke maaltijd, perfect voor doordeweeks. Een heerlijke lente pasta met weinig ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was indien nodig de de peterselie en hak deze fijn.
Snijd de kontjes van de groene asperges af, je kunt deze eventueel ook breken en dan zullen de asperges precies breken waar ze houteriger beginnen te worden.
Kook de pasta al dente in het kokende water en verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur.
Besprenkel de groene asperges met olijfolie en grill deze ongeveer 5 minuten in de grillpan. Breng de asperges dan op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur. Rooster de pijnboompitten kort in de droge bakpan en verplaats deze naar een klein kommetje zodra ze mooi goudbruin zijn.
Verhit dan een scheutje olijfolie in de bakpan en fruit hierin de knoflook een minuut. Voeg de pasta samen met een beetje van het kookvocht toe en verhit het geheel kort.
Snijd de gegrilde groene asperges in stukjes en roer deze erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en pijnboompitten. Eet smakelijk!
Moet je groene asperges schillen?
Je kunt een groene asperge schillen, maar dit is vooral noodzakelijk wanneer de asperge wat dikker of ouder is. De schil is dan ietwat draderig, waardoor je deze beter kunt verwijderen.
Bij verse en dunne groene asperges is het doorgaans niet nodig om ze te schillen en kun je deze prima in zijn geheel (zonder het kontje) eten.
Welke pasta is het lekkerste met groene asperges?
Deze pasta met groene asperge kun je met verschillende soorten maken. Een dikkere pasta zoals pappardelle of tagliatelle is het lekkerste, maar je kunt bijvoorbeeld ook spaghetti of linguine gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.