Vegetarische pasta met groene asperges

(1)

Deze vegetarische pasta met groene asperges is een snelle en makkelijke maaltijd, perfect voor doordeweeks. Een heerlijke lente pasta met weinig ingrediënten. Laat een reactie achter

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische pasta met groene asperges

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram pappardelle
  • 500 gram groene asperges
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • handvol Parmezaanse kaas
  • kleine handvol pijnboompitten
  • paar takjes verse peterselie
Vegetarische pasta met groene asperges Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • grillpan
  • keukentang
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-pasta-met-groene-asperges


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was indien nodig de de peterselie en hak deze fijn.

Snijd de kontjes van de groene asperges af, je kunt deze eventueel ook breken en dan zullen de asperges precies breken waar ze houteriger beginnen te worden.

Vegetarische pasta met groene asperges
Vegetarische pasta met groene asperges

De vegetarische pasta met groene asperges afmaken – 20 minuten

Kook de pasta al dente in het kokende water en verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur.

Besprenkel de groene asperges met olijfolie en grill deze ongeveer 5 minuten in de grillpan. Breng de asperges dan op smaak met peper en zout.

Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur. Rooster de pijnboompitten kort in de droge bakpan en verplaats deze naar een klein kommetje zodra ze mooi goudbruin zijn.

Verhit dan een scheutje olijfolie in de bakpan en fruit hierin de knoflook een minuut. Voeg de pasta samen met een beetje van het kookvocht toe en verhit het geheel kort.

Snijd de gegrilde groene asperges in stukjes en roer deze erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en pijnboompitten. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
1 stem

Vegetarische pasta met groene asperges: Veel gestelde vragen

Moet je groene asperges schillen?

Je kunt een groene asperge schillen, maar dit is vooral noodzakelijk wanneer de asperge wat dikker of ouder is. De schil is dan ietwat draderig, waardoor je deze beter kunt verwijderen.

Bij verse en dunne groene asperges is het doorgaans niet nodig om ze te schillen en kun je deze prima in zijn geheel (zonder het kontje) eten.

Welke pasta is het lekkerste met groene asperges?

Deze pasta met groene asperge kun je met verschillende soorten maken. Een dikkere pasta zoals pappardelle of tagliatelle is het lekkerste, maar je kunt bijvoorbeeld ook spaghetti of linguine gebruiken.


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!