Deze marinade voor lamsvlees wordt gemaakt met weinig ingrediënten en geeft je vlees ontzettend veel smaak. Heerlijk met verse munt, knoflook en meer.
Een makkelijke marinade voor lamsvlees die binnen een handomdraai klaar is. Met verse munt en knoflook heb je verder niet veel meer nodig om het lamsvlees extra smaakvol en mals te maken.
Met deze simpele marinade kun je zowel lamsfilets, lamskoteletjes of (plakken) lamsbout marineren. Deze marinade is genoeg voor ongeveer 500 gram lamsvlees, want je hebt niet veel nodig. Mocht je een hele lamsbout of lamsrack gaan marineren, zou ik aanraden veel meer marinade te maken aangezien het vlees dikker is en daardoor minder snel zal doordringen in het vlees.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-04-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-04-2025
Was de munt indien nodig en maak deze droog met keukenpapier.
Pel de knoflookteen en voeg deze samen met de muntblaadjes, grof zout, zwarte peper, honing, rode wijnazijn toe aan een kleine blender of vijzel.
Voeg ongeveer 3 eetlepels olijfolie toe en pureer tot de munt en knoflook fijn zijn geworden.
Deze marinade is genoeg voor ongeveer 500 gram lamsvlees. Plaats de marinade samen met de stukken lamsvlees in een middelgrote kom en meng goed.
Dek af met huishoudfolie en zet het lamsvlees minimaal 4 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Je kunt het gemarineerde lamsvlees nu enkele minuten aan beide kanten in de pan of op de barbecue bakken/grillen. Zorg ervoor dat het lamsvlees mooi rosé is, aangezien doorbakken lamsvlees taai zal worden.
Serveer het gebakken lamsvlees bijvoorbeeld met gegrilde groene asperges en gekookte rode aardappelen. Eet smakelijk!
Welk lamsvlees is geschikt om te marineren?
Je kunt in principe alle soorten lamsvlees marineren, denk hierbij aan lamskoteletjes, lamsfilets, lamshaasjes en zelfs (plakken) lamsbout.
Voor hoeveel lamsvlees is de marinade?
De marinade is genoeg voor ongeveer 500 gram lamsvlees.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.75 | takje | verse munt | 1.05 | 0.22 g | - | 0.01 g | - | 0.06 g | 0.12 g | - | 0.08 mg | 3.65 mg | 1.20 mg | 8.54 mg | 0.89 mg | - | 0.02 mg | - | 0.01 µg | 0.48 mg | - | 25.62 mg | - | - | - | - | 1.71 µg | 0.01 mg | 6.25 µg | - | |
0.25 | knoflookteen | 2.45 | 0.49 g | 0.02 g | - | - | 0.11 g | 0.03 g | 0.07 mg | 0.02 mg | 2.98 mg | 0.35 mg | 10.50 mg | 2.28 mg | - | 0.02 mg | 0.03 µg | - | 0.25 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.07 µg | - | - | - | ||
0.13 | theelepel | grof zout | - | - | - | - | - | - | - | 300.00 mg | - | 0.08 mg | 2.18 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.06 | theelepel | zwarte peper | 0.39 | 0.06 g | - | - | - | 0.01 g | 0.02 g | 0.05 mg | 0.04 mg | 0.50 mg | - | 1.63 mg | 0.23 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.13 | eetlepel | honing | 9.63 | 2.36 g | 2.35 g | - | - | 0.01 g | - | 0.22 mg | 0.04 mg | 0.16 mg | 0.06 mg | 1.56 mg | 0.63 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.10 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | eetlepel | rode wijnazijn | sulfiet | 0.79 | - | - | - | - | - | - | 0.30 mg | 0.02 mg | 0.49 mg | 0.19 mg | 2.10 mg | 0.30 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.75 | eetlepel | olijfolie | 72.85 | 0.02 g | - | 8.23 g | 1.20 g | - | - | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
125 | gram | lamsvlees | 237.50 | - | - | 15.00 g | 7.38 g | 26.00 g | - | 87.50 mg | 2.00 mg | 3.75 mg | 25.00 mg | 337.50 mg | 237.50 mg | 0.10 mg | 4.00 mg | - | - | - | 0.13 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | 0.25 mg | 0.50 mg | 2.50 µg | 7.50 µg | - | - | - | |
324.65 | 3.15 g | 2.37 g | 23.25 g | 8.58 g | 26.19 g | 0.18 g | 388.22 mg | 2.19 mg | 11.59 mg | 28.98 mg | 361.86 mg | 241.81 mg | 0.12 mg | 4.06 mg | 0.03 µg | 0.01 µg | 0.82 mg | 0.13 mg | 25.63 mg | 0.13 mg | 0.25 mg | 0.51 mg | 2.50 µg | 9.28 µg | 0.01 mg | 6.25 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!