Een salade met groene asperges, ei en aardappeltjes is een heerlijke lente salade voor een lichte maaltijd. Een groene asperge salade is tevens ook de perfecte lunch salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-10-2024
Vul een middelgrote pan met water en kook hierin de Roseval aardappels gaar. Je kunt de aardappels in zijn geheel koken en erna in dikke plakken snijden. Je kunt de aardappelen ook in plakken koken voor een kortere kooktijd.
Plaats ondertussen 4 eieren in een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren vanaf het kookpunt 6 minuten lang voor vrij zacht gekookte eieren. Laat de eieren vervolgens schrikken onder koud stromend water en pel ze dan.
Was de gemengde sla indien nodig en gebruik een sla centrifuge om overtollig water te verwijderen.
Maak een dressing door het sap van een halve citroen te mengen met een theelepel mosterd. Voeg 150 gram Griekse yoghurt toe en maak de dressing iets vloeibaarder door een beetje water toe te voegen.
Hak een paar takjes peterselie fijn en voeg dit toe aan de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Pel en kneus een knoflookteen en verhit deze samen met een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan op laag vuur. Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes.
Verwijder de knoflookteen zodra de olie de smaak heeft opgenomen en bak de blokjes brood mooi goudbruin in de knoflook-olie.
Verwijder de kontjes van de groene asperges, je kunt dit met een mes doen maar je kunt deze ook afbreken. Het voordeel van afbreken is dat deze precies op het punt breekt waar het kontje houteriger begint te worden.
Verhit een grill pan op hoog vuur en besprenkel de asperges met olijfolie. Wanneer je olie toevoegt aan de grillpan zal dit erg gaan roken, daarom is het beter de asperges te besprenkelen.
Grill de groene asperges ongeveer 5 minuten totaal, draai ze ondertussen een keer om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla en aardappels over 4 borden. Snijd de gegrilde asperges in stukken en verdeel deze over de sla. Plaats een gehalveerd ei per bord en maak af met yoghurt dressing en knoflook croutons, eet smakelijk!
Hoeveel moet je van een groene asperge afsnijden?
Bij een groene asperge is de onderkant, ofwel het kontje, vaak stug en houterig. Dit is doorgaans ongeveer 2 cm van de onderkant.
Je kunt de asperge ook breken, dan zal de asperge op de plek breken waar het stug begint te worden.
Kan je alles eten van een groene asperge?
Je kunt een groene asperge schillen, maar dit is vooral noodzakelijk wanneer de asperge wat dikker of ouder is. De schil is dan ietwat draderig, waardoor je deze beter kunt verwijderen.
Bij verse en dunne groene asperges is het doorgaans niet nodig om ze te schillen en kun je deze prima in zijn geheel (zonder het kontje) eten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.