Haricots verts met spek

(4)

Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Haricots verts met spek

Ingrediënten


  • 300 gram haricots verts
  • 8 plakken spek
  • klontje boter
  • scheut droge witte wijn
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat
  • paar takjes verse peterselie

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • middelgrote kom
  • schuimspaan of tang
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan

Haricots verts met spek Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/haricots-verts-met-spek


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak ondertussen de haricots verts schoon door de uiteindes te verwijderen.

Blancheer de boontjes enkele minuten tot deze beetgaar zijn en plaats ze dan in een middelgrote kom met ijswater. Hak de peterselie fijn. 

Haricots verts met spek
Haricots verts met spek

Haricots verts met spek afmaken – 10 minuten

Snijd de plakken spek door de helft en leg hier een kleine handvol boontjes op. Rol dit strak op en herhaal tot alle boontjes zijn ingewikkeld met spek.

Verhit een klontje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur en leg hier de boontjes met spek in. Bak de rolletjes mooi goudbruin aan beide kanten.

Blus af met een klein scheutje witte wijn en laat de wijn volledig verdampen. Breng op smaak met zwarte peper, zout en een snuf nootmuskaat. Serveer met verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Haricots verts met spek: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen haricot verts en sperziebonen?

Haricot verts is de Franse naam voor groene bonen, maar ze zijn niet precies dezelfde boon. Ze lijken op sperziebonen maar deze boontjes zijn extra fijn/dun, recht en iets langer dan sperziebonen. Ook zijn ze iets donkerder van kleur en zijn ze iets minder knapperig dan sperziebonen.

Kan ik sperziebonen gebruiken?

Je kunt i.p.v. haricots verts ook sperziebonen gebruiken, deze zijn iets minder slank en recht dan haricot verts waardoor het er iets minder mooi uit ziet. 

0 reacties op Haricots verts met spek

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.