Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-04-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak ondertussen de haricots verts schoon door de uiteindes te verwijderen.
Blancheer de boontjes enkele minuten tot deze beetgaar zijn en plaats ze dan in een middelgrote kom met ijswater. Hak de peterselie fijn.
Snijd de plakken spek door de helft en leg hier een kleine handvol boontjes op. Rol dit strak op en herhaal tot alle boontjes zijn ingewikkeld met spek.
Verhit een klontje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur en leg hier de boontjes met spek in. Bak de rolletjes mooi goudbruin aan beide kanten.
Blus af met een klein scheutje witte wijn en laat de wijn volledig verdampen. Breng op smaak met zwarte peper, zout en een snuf nootmuskaat. Serveer met verse peterselie, eet smakelijk!
Wat is het verschil tussen haricot verts en sperziebonen?
Haricot verts is de Franse naam voor groene bonen, maar ze zijn niet precies dezelfde boon. Ze lijken op sperziebonen maar deze boontjes zijn extra fijn/dun, recht en iets langer dan sperziebonen. Ook zijn ze iets donkerder van kleur en zijn ze iets minder knapperig dan sperziebonen.
Kan ik sperziebonen gebruiken?
Je kunt i.p.v. haricots verts ook sperziebonen gebruiken, deze zijn iets minder slank en recht dan haricot verts waardoor het er iets minder mooi uit ziet.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.