Haricots verts met spek
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Haricots verts met spek

Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.

20 minuten
8 personen
Haricots verts met spek ingrediënten
Recept haricots verts met spek

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak ondertussen de haricots verts schoon door de uiteindes te verwijderen.

Blancheer de boontjes enkele minuten tot deze beetgaar zijn en plaats ze dan in een middelgrote kom met ijswater. Hak de peterselie fijn. 

Haricots verts met spek
Haricots verts met spek

Haricots verts met spek afmaken – 10 minuten

Snijd de plakken spek door de helft en leg hier een kleine handvol boontjes op. Rol dit strak op en herhaal tot alle boontjes zijn ingewikkeld met spek.

Verhit een klontje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur en leg hier de boontjes met spek in. Bak de rolletjes mooi goudbruin aan beide kanten.

Blus af met een klein scheutje witte wijn en laat de wijn volledig verdampen. Breng op smaak met zwarte peper, zout en een snuf nootmuskaat. Serveer met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen haricot verts en sperziebonen?

Haricot verts is de Franse naam voor groene bonen, maar ze zijn niet precies dezelfde boon. Ze lijken op sperziebonen maar deze boontjes zijn extra fijn/dun, recht en iets langer dan sperziebonen. Ook zijn ze iets donkerder van kleur en zijn ze iets minder knapperig dan sperziebonen.

Kan ik sperziebonen gebruiken?

Je kunt i.p.v. haricots verts ook sperziebonen gebruiken, deze zijn iets minder slank en recht dan haricot verts waardoor het er iets minder mooi uit ziet. 

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
56.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.04 g
0.96 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.35 g
1.94 g
Eiwitten
2.3 g
Vezels
1.58 g
Natrium
250.34 mg
Mineralen
Ijzer
0.44 mg
Calcium
26.08 mg
Magnesium
11.12 mg
Kalium
11.12 mg
Fosfor
26.54 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.23 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
3.57 mg
Vitamine D
0.07 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0.06 µg
Foliumzuur
14.34 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Haricots verts met spek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.