Fricandeau

(13)

Zelf een malse fricandeau braden is makkelijk dan je zou denken. Een heerlijke varkensfricandeau uit de oven met o.a. mosterd en tijm.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Fricandeau

Ingrediënten


  • ongeveer 750 fricandeau (varken)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse tijm
  • klont boter
  • 200 ml witte wijn

Kookgerei nodig


  • oven
  • kleine ovenschaal
  • middelgrote bakpan
  • vleestang
  • houten lepel

Fricandeau Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/fricandeau


Voorbereiding – 30 minuten

Haal de fricandeau een half uur vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Fricandeau
Fricandeau

De fricandeau afmaken – 50 minuten

Bestrooi de fricandeau rondom met zout, zwarte peper en ongeveer 1 eetlepel paprikapoeder. Besmeer de fricandeau met 2 eetlepels mosterd.

Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de fricandeau rondom mooi bruin. Verplaats de fricandeau naar een kleine ovenschaal en blus de boter in de pan af met 200 ml witte wijn.

Laat dit ongeveer 3 minuten koken om de aanbaksels uit de pan los te maken. Schenk het mengsel over de fricandeau en leg er een aantal takjes verse tijm op. 

Bak deze mooi rosé in ongeveer een half uur, om er zeker van te zijn dat deze rosé is, kun je een kernthermometer gebruiken. Voor een malse fricandeau is de kerntemperatuur tussen de 60 en 65 graden Celsius. Bedruip het vlees tijdens het bakken af en toe met het boter mengsel.

Pak de fricandeau in aluminiumfolie en laat deze ongeveer 10 minuten rusten voor je deze gaat aansnijden. Serveer met het boter mengsel uit de ovenschaal. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Fricandeau: Veel gestelde vragen

Wat serveer ik bij fricandeau?

Wat bijgerechten betreft voor een fricandeau kun je volop variëren, denk eens aan aardappelkroketjes en prei à la crème.

Wat is de kerntemperatuur voor fricandeau?

Voor een malse fricandeau is de kerntemperatuur tussen de 60 en 65 graden Celsius.

0 reacties op Fricandeau

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.