Een Paas citroen cheesecake is heerlijk romig en fris tegelijk. Een zachte cheesecake met krokante vogelnestjes gemaakt van deegsliertjes.
Een fantastische zachte citroen cheesecake die heerlijk romig en fris is, met een makkelijke koekjesbodem en krokante vogelnestjes. Laat je de Paas versiering weg, dan is deze citroen cheesecake het hele jaar door een aanrader.
Een no-bake cheesecake is ideaal wanneer het warm is en je de oven liever niet gebruikt. De textuur van deze cheesecake is zo zacht dat deze smelt op je tong. In combinatie met de krokante koekjesbodem, zoete aardbeien en de extra krokante vogelnestjes krijgt deze cheesecake een extra complexe smaak en beleving.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-04-2025, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-04-2025
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
Verkruimel de koekjes, dit kun je met een foodprocessor of deegroller doen. Mocht je een deegroller gebruiken, kun je de koekjes het beste in een gesloten zak doen om rommel te voorkomen.
Smelt boter in een middelgrote pan en meng hier de koekkruimels doorheen.
Druk de koekjes op de bodem van de springvorm en zorg ervoor dat de bovenkant zo glad mogelijk is.
Plaats 7 gelatineblaadjes in koud water. Rasp de schil van de citroen en zet opzij.
Pers het sap uit de citroen en verwarm dit samen met 100 gram basterdsuiker in een kleine pan tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur uit en los de gelatine op in het warme citroensap. Meng glad en laat dit vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop 300 ml slagroom tot deze lobbig is, ofwel yoghurtdikte. Roer de roomkaas erbij samen met de citroenrasp, 1 theelepel vanille extract en het citroen mengsel.
Meng tot een glad mengsel en verdeel dit over de koekjesbodem. Zorg dat de bovenkant glad is en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal de deegslierten (kadayif) in lange stroken een beetje los van elkaar.
Smelt een klontje boter en meng dit voorzichtig door de kadayif, zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk aan elkaar blijven.
Rol de lange slierten kadayif op en maak er vogelnestjes van. Leg deze op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak deze krokant en mooi goudbruin in ongeveer 5 tot 10 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de vogelnestjes.
Laat de vogelnestjes volledig afkoelen en snijd ondertussen de aardbeien door de helft.
Maak de cheesecake af met de gehalveerde aardbeien, kadayif vogelnestjes en plaats er een chocolade paaseitje in. Geniet ervan!
Welke koekjes voor een cheesecake taartbodem?
Je kunt verschillende soorten koekjes gebruiken voor het maken van een taartbodem. Bijvoorbeeld speculoos, bastogne koekjes, Maria koekjes, Digestive koekjes of speculaasjes. Zolang het maar droge koekjes zijn die je kunt verkruimelen.
Hoe lang kan ik cheesecake bewaren?
Je kunt cheesecake tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
50 | gram | naturel roomkaas | melk | 163.00 | 1.25 g | 1.25 g | 16.05 g | 11.05 g | 4.00 g | - | 140.00 mg | 0.05 mg | 50.00 mg | 5.00 mg | 55.00 mg | 42.50 mg | - | 0.30 mg | - | - | - | 0.35 mg | 0.28 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.03 mg | 0.50 µg | 5.00 µg | - | - | - |
25 | ml | slagroom | melk | 84.25 | 0.70 g | 0.70 g | 9.00 g | 5.00 g | 0.50 g | - | 8.75 mg | - | 18.75 mg | 2.50 mg | 23.75 mg | 15.00 mg | - | 0.05 mg | - | - | 0.25 mg | 0.23 mg | 0.09 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.05 µg | 0.75 µg | - | - | - |
0.08 | citroen | 3.60 | 0.65 g | 0.30 g | 0.04 g | - | 0.05 g | 0.22 g | 0.20 mg | 0.01 mg | 1.00 mg | 1.00 mg | 15.00 mg | 2.00 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | 4.50 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.80 µg | - | - | - | ||
0.58 | blaadje | gelatine | 4.27 | - | - | - | - | 1.05 g | - | 1.05 mg | - | - | 0.12 mg | 0.18 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.08 | theelepel | vanille extract | 1.92 | 0.51 g | 0.51 g | - | - | - | - | 0.06 mg | - | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.99 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
8.33 | gram | witte basterdsuiker | 32.25 | 7.96 g | 7.96 g | - | - | - | - | 1.67 mg | 0.08 mg | - | - | 4.17 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
16.67 | gram | droge koekjes | ei, gluten | 70.17 | 13.00 g | 8.67 g | 1.25 g | 0.75 g | 1.42 g | 0.33 g | 50.00 mg | 0.30 mg | 5.17 mg | 3.33 mg | 25.00 mg | 25.00 mg | 0.01 mg | 0.07 mg | - | - | - | 0.02 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 1.67 µg | - | - | - |
6.67 | gram | roomboter | melk | 49.00 | 0.05 g | 0.05 g | 5.50 g | 3.60 g | 0.05 g | - | 0.33 mg | 0.01 mg | 0.87 mg | 0.13 mg | 1.00 mg | 1.33 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.07 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.5 | aardbeien | 4.50 | 0.81 g | 0.68 g | 0.05 g | - | 0.10 g | 0.25 g | 0.25 mg | 0.11 mg | 3.13 mg | 1.88 mg | 18.75 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 0.05 µg | 8.00 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 8.13 µg | 0.04 mg | 0.28 µg | - | ||
6.25 | gram | kadayif | gluten, noten, melk | 26.69 | 3.14 g | 1.86 g | 1.42 g | 0.78 g | 0.41 g | 0.11 g | 14.38 mg | 0.09 mg | 5.69 mg | 1.50 mg | 10.00 mg | 8.13 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | 0.31 µg | 0.75 µg | - | 0.02 mg | 8.63 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.02 µg | 0.81 µg | 0.05 mg | 0.69 µg | - |
0.83 | chocolade paaseitjes | noten, melk, gluten, soja | 45.83 | 4.67 g | 4.33 g | 2.83 g | 1.67 g | 0.58 g | 0.17 g | 4.17 mg | 0.17 mg | 16.67 mg | 8.33 mg | 25.00 mg | 12.50 mg | 0.04 mg | 0.13 mg | 0.01 µg | 0.83 µg | - | 0.08 mg | 8.33 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.04 µg | 1.67 µg | 0.42 mg | 0.08 µg | - | |
485.48 | 32.73 g | 26.30 g | 36.14 g | 22.85 g | 8.15 g | 1.08 g | 220.85 mg | 0.82 mg | 101.34 mg | 23.81 mg | 178.83 mg | 110.25 mg | 0.09 mg | 0.64 mg | 0.32 µg | 1.63 µg | 12.75 mg | 0.77 mg | 17.39 mg | 0.04 mg | 0.11 mg | 0.08 mg | 0.61 µg | 18.82 µg | 0.50 mg | 1.05 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!